"Referandum dönemi halkı kandırdılar"

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde kurulması planlanan termik santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısında, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın sözleri üzerine AKP'li milletvekili salonu terk etti.

Yayınlanma: 05.10.2010 - 17:07
Abone Ol google-news

Kireçlik mevkisinde Hema Elektrik Üretim AŞ tarafından kurulması planlanan termik santrale ilişkin Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısında ilgili şirket yetkilileri yapılacak çalışmalar ve santralin işleyişi ile ilgili bilgi verdi.

İlk sözü alan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, santralin bölgeye zarar vereceğini savunarak, şöyle konuştu:
''Bu işe benim aklım yatmaz. Baştan bir takım yanlışlıklar var. Biz santralin kurulmasına karşıyız. AK Parti referandum döneminde santralin kurulmayacağını söyleyerek halkı kandırdı. Milletvekili santralin yapılmamasını sağlamalı. Bu işi böyle bitirmezse peşini bırakmam.''

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da benzer toplantıların ardından kurulması planlanan santrale ilişkin Ankara'da yaklaşık 20 kuruluşun görüşü alınacağını, hazırlanacak raporlar doğrultusunda bölgeye termik santral kurulup kurulmamasına karar verileceğini söyledi.

Kıyıları santralle doldurma gayretinde olmadıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
''Elbette ülkenin enerjiye ihtiyacı var. Bu meseleyi hassas şekilde inceleyeceğiz. Sayın Belediye Başkanı konuşmalarında (santralı şuraya, buraya götürün) dedi. İkide bir 'Gümüşhane' diyor. Ben Sibirya'dan değil, Türkiye'nin bir vilayetinden geldim. Biraz maziye gittiğimde senin de Ordu'dan geldiğini herkes biliyor. Bunlar hassas konular, bunlara girmeyelim.''

Erdoğan'ın konuşmasının ardından kendisine cevap hakkı doğduğunu savunarak tekrar söz alan Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, milletvekiline hitaben, ''Termik santralden zarar görecek insanlar burada. Siz, çocuklarınız, damatlarınız Ankara'daki fabrikanın başındasınız. Ama benim çocuklarım bunlar, burada yaşayanlar'' dedi.

Bu sırada Erdoğan'ın, ''Seninkiler de İstanbul'da yaşıyor'' demesi üzerine Posbıyık, milletvekiline, ''Otur yerine, ben konuşurken sus'' diye konuştu. Erdoğan da, Posbıyık'ın sözlerine tepki göstererek ''Terbiyesizlik yapıyorsun, terbiyesizlik yapma'' diyerek salonu terk etti.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler