Başbakan, Almanya'ya gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 8 Ekim günü Almanya'ya gidecek, Almanya-Türkiye maçını izleyecek, Merkel ile çalışma kahvaltısında da biraraya gelecek.

Yayınlanma: 07.10.2010 - 15:04
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya - Türkiye milli futbol takımları arasındaki karşılaşmayı, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte tribünden izleyecek. Başbakan Erdoğan 8 - 9 Ekim 2010 tarihlerinde Almanya Federal Cumhuriyetine (AFC) bir ziyaret gerçekleştirecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan'a ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış eşlik edecek. Ziyaret vesilesiyle Başbakan Erdoğan 8 Ekim günü Berlin'de oynanacak Türkiye - Almanya 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçını, AFC Şansölyesi Angela Merkel'le birlikte izleyecek.

Erdoğan ve Merkel, 9 Ekim günü çalışma kahvaltısında da biraraya gelecek. İki Başbakan ikili ilişkiler, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci, Kıbrıs ile güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunacak. Başbakanlık açıklamasında, "Sayın Başbakanımızın ziyaretinin her alanda olumlu biçimde seyreden Türkiye-Almanya ikili ilişkilerinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunacağı ve ayrıca iki ülke arasında üst düzey ziyaretlerde 2010 yılında sağlanan ivmenin korunmasına imkân sağlayacağı değerlendirilmektedir" denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler