"Bakanlık önlem almalı"

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası(ÇMO), Macaristan'ın Ajka şehrinde iki gün önce bir alüminyum fabrikasında yaşanan kaza sonucu ortaya çıkan felaket ile ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Yayınlanma: 08.10.2010 - 13:35
Abone Ol google-news

ÇMO Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada Macaristan'ın Ajka şehrinde iki gün önce bir alüminyum fabrikasında yaşanan kaza sonucu ortaya çıkan felaketin "tedirginlik verici" olduğu, şu ana kadar Macar yetkililerle yapılan görüşmeler sonucunda 50 kilometre çapta bir alana yayılan boksit çamurunun 4 kişinin ölümüne sebep olduğunun öğrenildiği ifade edildi. 6 köy ve bir kenti yaşanılmaz hale getiren bu çevre felaketinin, Karadeniz'e kıyısı olan Türkiye için tedirginlik yaratıcı olduğuna dikkat çekilen açıklamada Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bir an önce mevcut kirliliği ölçmesi ve daha sonra da kıyas ölçümleri için izleme çalışmalarına devam etmesi gerektiği kaydedildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na balıkçılık faaliyetleri ile ilgili derhal bir eylem planı hazırlaması ve kirliliğin Tuna Nehri aracılığı ile Karadeniz'e ulaşması durumunda gerekli önlemleri alması çağrısında da bulunulan açıklamada "Ayrıca Tarım Bakanlığı'nın ülkemize felaketten etkilenen altı ülkeden tarım ürünü ithalatının ivedilikle durdurulması gerekmektedir. Çevre ve Orman Bakanlığı bu felaketten etkilenen diğer altı ülke ile iletişime geçmeli ve ortak eylem planı üzerinde çalışmalıdır. Etkisi yıllarca sürecek olan bu kirlilik bölgede yaşayan halkı etkileyecek boyutlara ulaşmadan gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir" denildi.

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ:

Karadeniz'de "Kızıl çamur" tehdidi

Bakanlık: Kızıl çamur tehlike oluşturmuyor

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler