Sendikaya geçtiler işten atıldılar

Tekgıda-İş Sendikası, Çizmeci Gıda Sanayi A.Ş.'de çalışan 33 işçinin, sendikalarına üye olması nedeniyle haksız ve gerekçesiz bir şekilde işten çıkarıldığını duyurdu.

Yayınlanma: 08.10.2010 - 14:38
Abone Ol google-news

Tekgıda-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, Gebze'de Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Çizmeci Gıda Sanayi A.Ş. işyerinde çalışan işçilerin, anayasal haklarını kullanarak Tekgıda-İş bünyesinde örgütlenmeleri nedeniyle işten çıkarıldıkları duyuruldu.

Sendikalarının, gerekli çoğunluğu sağlaması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yetki başvurusu yaptığının ifade edildiği açıklamada, Çizmeci Gıda işvereninin, bu durum üzerine işyerinde müthiş bir kıyıma başladığı ve üyeleri olan işçilerden 33'ünü haksız ve gerekçesiz bir şekilde işten çıkardığı duyuruldu.

Suç duyurusunda bulundular

İşverenin bu tutumuyla, Anayasa ve yasaları açıkça çiğneyerek, suç işlediğini ifade eden Sendika, Cumhuriyet Savcılığına gerekli suç duyurularını yaptıklarını belirtti. Sendika, bir yandan da işten çıkarılan üyeleri için hukuki sürece başladı.

Tekgıda-İş Sendikası olarak Çizmeci Gıda Sanayi A.Ş. yetkililerini şiddetle kınadıklarını ifade eden yetkililer, şirketi çalışanlarının sendikal hak ve özgürlüklerine saygılı olmaya davet etti. Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Sendikamız, üyeleriyle birlikte bu kıyımın durdurulması ve işten çıkarılan arkadaşlarımızın yeniden işbaşı yaptırılması için var gücüyle mücadelesini sürdürecektir. Çalışanların sendikalaşma özgürlüğünü yok sayan zihniyetin, ancak, işçilerin ortak mücadelesi ile engellenebileceği açıktır ve bu hususta tüm emek örgütlerini Çizmeci Gıda işverenini kınamaya çağırıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler