Bitlisli kadın atletlere FB talip

Bitlisli iki bayan atlete Fenerbahçe Spor Kulübü talip oldu.

Yayınlanma: 09.10.2010 - 08:39
Abone Ol google-news

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, bayan atletler Yıldız Özbay ve Sevgül Kahraman'ın gelecek sezon Fenerbahçe Spor Kulübünün formasını giyeceklerini söyledi.

''İlimizde sportif anlamda ciddi bir istihdam kulübü oluşturamadığımız için, yetiştirdiğimiz sporcular il dışına kaymaya devam ediyor'' diyen Güven, şöyle konuştu:

''Daha önce de Bitlisli atlet Saffet Elkatmış'ı Fenerbahçe Spor Kulübüne vermiştik. Fenerbahçe, ilk defa iki bayan atletimize talip oldu. Bu bizim için mutluluk verici. Sporcularımız bu yıl iyi bir sezon geçirdi. Yaz mevsimi boyunca bütün çocuklar tatil yaparken, bu iki atletimiz kamp çalışmalarına devam etti. Atletlerimiz çalışmalarını özveriyle yürüttü. Bu nedenle Sevgül Kahraman ve Yıldız Özbay'a, Fenerbahçe Spor Kulübü talip oldu. Kulüp yönetimi de bunu uygun gördü. Bu sporcularımız önümüzdeki sezon Fenerbahçe Spor Kulübü forması altında, Türk atletizmine hizmet edecekler. Atletlerimizin daha başarılı bir sezon geçireceklerine inanıyorum.''

Üst düzeydeki kulüplerde yarışabilecek sporcu yetiştirmenin Bitlis için onur verici olduğunu dile getiren Güven, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Bitlis'i ve ülkeyi en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.
Güven, güçlü kulüplere giden sporcu sayısını artırmak istediklerini kaydetti

 

''Atletler büyük başarılara imza atacak"

Bayan atletlerin Türkiye'nin ve kulüplerinin adına çok büyük başarılara imza atacaklarına inandıklarını belirten Güven, şöyle devam etti:

''Bu atletleri, Atletizm Altyapısını Geliştirme Projesi kapsamında keşfettik. Sporcularımızı Bitlis'in kültürüne, geleneklerine ve göreneklerine göre yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz sporcular il dışındaki kulüplere gittiklerinde, ilimizin tanıtımına katkı sunuyor. Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözüne uygun şekilde çocuklarımızı yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bayan ve erkek sporcularımızın yetiştirilmesinde ve güzel başarılar elde etmesinde emeği geçen Atletizm Milli Takım Antrenörü Fadıl Kara'ya teşekkür ediyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler