Anadolu'da 'Kampüste senfonik akşamlar' başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO), "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesi ile Anadolu'daki Üniversitelerle bir araya gelecek. CSO'nun yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret etmediği illere yapılacak turneler ile bu yıl yaklaşık 4 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Yayınlanma: 11.10.2010 - 09:09
Abone Ol google-news

CSO bugüne kadar gitmediği Anadolu'daki illere giderek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençleri ve bölge halkını klasik müzikle buluşturacak. CSO, "Kampüste Senfonik Akşamlar" turne projesinin ikincisini 17-23 Ekim tarihleri arasında Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz üniversitelerinde gerçekleştirecek. CSO'nun Anadolu turnesinin duraklarını Kars-Kafkas Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Rize Üniversitesi, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi oluşturuyor. Dünyada bugüne kadar kesintisiz yaşamını sürdürebilmiş en eski senfoni orkestralarından biri olan CSO, Doğuş Grubu ve üniversiteler işbirliği ile 5 şehirde 6 konser verecek.

17 Ekim'de Kars-Kafkas Üniversitesi'nde start alacak "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi, 18 Ekim Pazartesi günü Erzurum-Atatürk Üniversitesi'nde, 20 Ekim Çarşamba günü ise Rize Üniversitesi'nde devam edecek. CSO, 21 Ekim tarihinde Giresun Üniversitesi'nde ve 22 Ekim'de Trabzon-Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde vereceği 2 konser ile turneyi noktalayacak. Şef Rengim Gökmen yönetiminde yürütülecek konserlerin Erzurum, Kars ve Rize konserlerindeki solist sanatçısı dünyaca ünlü Piyanist İdil Biret olurken, Keman Virtüözü Cihat Aşkın ve genç Keman Sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun, Trabzon ve Giresun'da CSO eşliğinde sahne alacak. Konserlerin yapılacağı illerin seçiminde öncelikle ilde mevcut bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili CSO'nun yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret etmemiş olması gibi kriterlerin dikkate alındığı "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesi ile bu yıl yaklaşık 4 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler