'Füze savunma sistemleri Brüksel'de de ele alınacak'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, füze savunma sistemleri konusunun Brüksel'deki NATO dışişleri ve savunma bakanları toplantısında da ele alınacağını belirterek, "İttifak sistemi içinde, ortak bir strateji etrafında neler yapılabileceğini birlikte değerlendiririz" dedi.

Yayınlanma: 13.10.2010 - 11:24
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Ankara'ya gelen Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Karti ile ortak basın toplantısı düzenledi. Füze savunma sistemleriyle ilgili bir soruya karşılık Davutoğlu, bu konu hakkında NATO içinde müzakereler yürütüldüğünü, bu gece ya da yarın sabah NATO toplantısı için Brüksel'e gideceğini belirtti. Davutoğlu, "Bu konu orada da ele alınacak ve İttifak sistemi içinde, ortak bir strateji etrafında neler yapılabileceğini birlikte değerlendiririz" dedi.

Bakan Davutoğlu, Sudan'ın önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, "Bugün Sudanlı kardeşlerimizin ve Afrikalı komşularının erdemli ve teenni ile hareket etmesi gereken bir dönemde yaşıyoruz" dedi. Sudan'ın Doğu, Kuzey ve Güney Afrika'ya uzantıları olan ve son derece önemli, bütün Afrika'yı etkileyebilecek bir ülke olduğuna işaret eden Davutoğlu, Karti'den, Sudan'daki son gelişmelerle ilgili çok ayrıntılı bilgi aldığını ve bu sürecin barışçıl devamı için yapabilecekleri hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Davutoğlu, "Önümüzdeki dönemde kapsamlı barış anlaşmasının uygulanması ve referandumun barışçıl bir ortamda gerçekleşmesi büyük bir önem taşımaktadır. Sonuçlar ne olursa olsun kuzey ve güney Sudan'daki kardeşlerimizin birarada yaşama iradesini olumsuz etkilememelidir. Çünkü bu kardeşlerimiz asırlar boyu birarada yaşamışlardır ve bundan sonra da kıyamete kadar birarada yaşamaya devam edeceklerdir" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler