Uygar futbolseverler de var

Paul Laverty'nin özgün senaryosundan gerçekleştirilen dramatik komedi holiganlarıyla ünlenen İngiltere'de uygar futbolseverlerin olduğunu da kanıtlıyor, bu kitle sporunun toplumlar üstündeki etkisini vurguluyor.

Yayınlanma: 14.10.2010 - 21:03
Abone Ol google-news

Kırkbeş yaşındaki posta memuru Eric Bishop’un yaşamında hiçbir şey yolunda gitmiyordur. Üvey oğulları ona hiç aldırmamaktadırlar, eski karısı onu küçük görmektedir, organize bir çete onu kıskıvrak ele geçirmek üzeredir.

Varoluşunun tümüyle çıkmazda olduğunu düşünen Eric tinsel bir rehbere gereksinim duyar. Özleştiği idolü ünlü futbolcu Eric Cantona’yla konuşmaya başlar. Cantona’nın önerileriyle Eric’in yaşamı kökten değişir. 

Film, Ken Loach’un kitle sporu futbola olan aşkının bir itirafı. İşçi sınıfının savunucusu izleyiciyi güldürürken aynı zamanda duygulandırıyor, düşündürüyor. Eric Cantona sinemadaki en güzel rollerinden biriyle karşımızda. “Sinema futbol gibidir. Risksiz oynanırsa maç kazanılabilir ama hemen unutuluverir. Bundan ötürü bende izleyiciyi sürekli şaşırtıyorum” diyor yaratıcı usta. Ken Loach’un yine izlenmesi gereken bir yapıtı.

Looking for Eric (Hayata Çalım At) Yönetmen: Ken Loach Oynayanlar: Steve Evets, Eric Cantona, Stephanie Bishop, Gerard Kearns, Stefan Gumbs / 2009, 116 dakika, Tiglon.

Format: Dvd


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler