"Karabekir, Ermeni yetimlerede sahip çıkmıştır"

Kurtuluş Savaşı komutanlarından Kazım Karabekir'ın kızı ve Kazım Karabekir Vakfı Başkanı Timsal Karabekir Yıldıran, babasının sadece Türk değil, Ermeni yetim çocuklara da sahip çıktığını söyledi.

Yayınlanma: 28.10.2008 - 16:30
Abone Ol google-news

Yalova Güzel Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen 59 fotoğrafın yer aldığı ''Kazım Karabekir Fotoğraf Sergisi''nin açılışı, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ve Timsal Karabekir Yıldıran tarafından yapıldı.

Serginin ardından düzenlenen söyleşide babasını ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan Yıldıran, babasının ''yetimler babası'' olarak bilindiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

''Babam savaşta yetim kalan çocuklara sahip çıkmış, onların bakımlarını üstlenmişti. Yetimler bu dönemde askeriyenin bot ve elbise dikim atölyelerinde çalışmıştı. Hatta onlara müzik eğitimi vererek koro kurmuştu. Yetimlere bu kadar ilgi göstermesinin nedeniyse kendisinin de yetim olmasıydı. 11 yaşında babasını kaybetmişti.''

 

Sözde soykırım idiaları

Doğuda sayısız Türk toplu mezarının bulunduğunu hatırlatan Timsal Karabekir Yıldıran, şu anda açılmayı bekleyen Türklere ait 189 toplu mezar daha bulunduğunu ancak hiç Ermeni toplu mezarı olmadığını söyledi. Karabekir Yıldıran, şöyle konuştu:

''Neden hiç Ermeni toplu mezarı yok? Bu, Ermeni soykırım iddialarının gerçek olmadığını göstergesidir. Ayrıca Kazım Karabekir, Türk yetimlerine sahip çıktığı gibi Ermeni yetim çocuklara da sahip çıkmıştır. Bunun en güzel göstergesi Trabzon Yetim Ermeniler Yuvası'ndan gönderilen hediyedir. Bu hediyede Kazım Karabekir'in fotoğrafı ve altında da 'Yetimler babası Kazım Karabekir'e teşekkürler'' yazısı bulunuyor.''

Karabekir Yıldıran, söyleşide ayrıca söz ve müziği babasına ait ''Yılmaz Türk'' adlı marşı seslendiren yetimlerin 1919 yılından kalma ses kaydını dinletti, ardından da salondaki kişilerle birlikte marşı okudu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler