Facebook üç öğretmeni işinden etti

ABD'denin New York şehrinde 6 ayda üç öğretmenin, öğrencileriyle Facebook'ta "uygunsuz şekilde sosyalleşmeleri" gerekçesiyle işten atıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 19.10.2010 - 06:52
Abone Ol google-news

ABD'deki bazı eyaletler öğretmenlere Facebook'ta öğrencilerini arkadaş yapmayı yasaklarken, son olarak New York şehrindeki liselerden geçtiğimiz 6 ayda üç öğretmenin, öğrencileriyle Facebook'ta "uygunsuz şekilde sosyalleşmeleri" gerekçesiyle işten atıldığı ortaya çıktı. İddiaya göre, üç öğretmenden en az birinin öğrencisiyle bu şekilde "sosyalleşmesi", seksüel ilişki seviyesine kadar ilerledi.

New York Post gazetesinin yayınladığı habere göre, Queens'te bulunan Bryant Lisesinin bayan öğretmenlerinden Laurie Hirsch, erkek öğrencileriyle Facebook üzerinden başlayan ilişkisini seksüel ilişkiye dönüştürdüğü gerekçesiyle görevine son verildi. Hirsch hakkındaki soruşturma, Facebook sayfasına 18 yaşındaki bir öğrencisini dudağından öperken çekilmiş resmi Facebook sayfasına koymasıyla başladı.

Müfettişlerin soruşturmasında öğrenci, 30 yaşındaki bayan öğretmen Hirsch ile en az 10 kez cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etti. Müfettişler ikiliye ait cep telefonları arasında da 2 bin 700 telefon konuşması belirledi.

 

Kız öğrencilerini arkadaş yapan iki öğretmen de işini kaybetti

Eğitim müfettişleri bu öğretmenlerden Chadwin Reynolds'un en az 12 kız öğrencisi ile Facebook arkadaşı olduğunu ve öğrencilerin fotoğraflarının altına, "bu çok seksi" gibi yorumlar yazdığını belirledi.

Bronx'ta bulunan Fordham Lisesinin sanat öğretmeni Reynolds, lisede beğendiği bir kız öğrenciyi kendisiyle çıkması için ikna etmeye çalıştı. Telefon numarasını aldığı kız öğrencisine çiçek ve oyuncak ayı bile gönderdi. Müfettişler, Reynolds'un kız öğrencilerinin de gördüğünü bildiği halde Facebook profiline, "jinekolog değilim ama içine bakarım" diye yazdığını da belirledi. Manhattan'ın popüler liselerinden Essex Street Academy öğretmenlerinden Stephen D'Andrilli'nin de kız öğrencilerini arkadaş listesine eklediği ve onlara uygunsuz mesajlar gönderdiği belirlendiği için işten atıldı.

 

Kendisini arkadaş listesine ekleyen öğrencilerine yüksek not

New York Eğitim Departmanının belirlediği Facebook skandallarından biri ise La Guardia Lisesinden bir öğretmenin, kendisini Facebook'ta arkadaş yapan öğrencilere yüksek not vermesi oldu. Öğretmen hakkında cezai işlem yapılmazken uyarı ile yetinildi.

Facebook'ta öğretmen öğrenci ilişkisi konusundaki duyarlılık da ABD çapında yayılıyor. Wisconsin, New Hampshire ve Ohio eyaletleri, öğretmenlere, öğrencilerini Facebook'ta arkadaş yapmalarını yasakladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler