Beşiktaş, İnönü'de kayıp

UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu 3. maçında Porto'ya 3-1 yenilen Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarındaki ilk mağlubiyetini aldı.

Yayınlanma: 21.10.2010 - 16:35
Abone Ol google-news

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 8 ön eleme ve grup maçında yenilgi yüzü görmeyen siyah-beyazlılar, 9. maçında mağlubiyetle tanıştı.

 

MÜCADELEDEN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ
 


Geride kalan 8 maçın tamamında kalesinde sadece 2 gol gören Beşiktaş, bu sezon ilk kez Avrupa'da bir maçta 3 gol yemiş oldu.
 

Üst üste 3. yenilgi

Beşiktaş, Porto mağlubiyeti ile resmi maçlarda üst üste 3. yenilgisini aldı.

En son UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Rapid Wien'i 2-1 yenen Beşiktaş, daha sonra Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a 1-0, Manisaspor'a da 3-2 mağlup oldu. ''Kara Kartallar'', Porto yenilgisiyle üst üste 3. kez taraftarlarını üzdü.

Siyah-beyazlılar, son iki maçında da kalesinde 3'er gol gördü.
 

İkinci sırada kaldı

Beşiktaş, Porto karşısında aldığı mağlubiyete rağmen (L) Grubu'nda ikinci sıradaki yerini korudu.

Porto, puanını 9'a çıkarıp liderliğini korurken, 6 puanda kalan Beşiktaş ikinci, deplasmanda CSKA Sofya'yı yenen Rapid Wien ise 3 puanla 3. sırada yer aldı. Grupta son sıradaki CSKA Sofya'nın ise puanı bulunmuyor.
 

Bobo, 12. golünü attı

Karşılaşmada Beşiktaş'ın tek golünü atan Bobo, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarındaki 12. golüne ulaştı.

Böylece 14 golle Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcüsü olan Oktay Derelioğlu'na yaklaşan Bobo, 2 gol daha atması durumunda Oktay'ı yakalayacak.
 

Ali Kuçik ilk kez

Beşiktaş'ta sakatlıkların çok olması nedeniyle A2 takımından kadroya alınan Ali Kuçik, bu sezon ilk kez Porto karşısında siyah-beyazlı formayı giydi.

Ali, karşılaşmanın 70. dakikasında Zapotocny'nin yerine oyuna girerek sahada 20 dakika kaldı.
 

Hulk'a alkış

Beşiktaşlı taraftarlar, takımları karşısında 2 gol atan Porto'nun futbolcusu Hulk'u alkışladı.

Hulk da tribünleri alkışlayarak karşılık verdi.

Bu arada maçın ardından Beşiktaşlı taraftarlar, orta sahada toplanan Portolu futbolcuları alkışlayarak tebrik etti.

Taraftarlar, daha sonra da sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyen Quaresma'nın lehine tezahüratta bulundu.
 

Hakan ve Nihat'a ıslık

Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmada kötü performans ortaya koyan kaleci Hakan ile Nihat'ı protesto etti.

Yenilen 3. golün ardından top Hakan ve Nihat'a geldiğinde siyah-beyazlılar, ıslıklarla bu iki futbolcuya tepki gösterdi.
 

Maicon ve Fernando rövanşta yok

Karşlaşmada kırmızı kart gören Portolu futbolcular Maicon ve Fernando, Beşiktaş ile 4 Kasım Perşembe günü Porto'da oynanacak grubun 4. maçında forma giyemeyecek.

Porto, 42. dakikada Maicon'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalırken, Beşiktaş rakibin eksik oynaması avantajından ikinci yarıda yararlanamadı.

Portekiz ekibi, 88. dakikada Fernando'nun kırmızı kart görmesiyle maçı 9 kişi tamamladı.
 

Porto'nun Türk takımlarına karşı üstünlüğü sürdü

Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı bugüne dek mağlubiyet almayan Porto, bu üstünlüğünü Beşiktaş galibiyeti ile sürdürdü.

Türk takımları ile daha önce 6 kez karşı karşıya gelen Porto, bunların 5'ini kazanırken, 1'inde berabere kalmıştı. Portekiz ekibi bugünkü galibiyetle Türk takımları karşısında 6. galibiyetine imza attı.

Bu arada Beşiktaş da Porto karşısında oynadığı 3. maçı da kaybetti.

Portekiz ekibi, Şampiyonlar Ligi gruplarında 2007-08'de Beşiktaş'ı 1-0 ve 2-0 mağlup etmişti.



"Korkmayın sadece 132 desibel"

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesinde Porto oyuncularının sahaya ısınmak için çıktığı anda kapalı tribünde İngilizce pankart açtı.

Pankartta, İngilizce ''Don't be scared. It's only 132 desibel'' (Korkmayın sadece 132 decibel) yazısı dikkat çekerken, Liverpool ile oynanan maçta taraftarların kırdığı ses rekoruna göndermede bulunuldu.

Bu arada taraftarlar, Portolu futbolcular ısınırken, Portekiz takımının eski futbolcusu Beşiktaşlı Quaresma lehine de tezahüratlarda bulundu.

 

Eto'o'ya destek

Beşiktaşlı taraftarlar, Inter'de forma giyen Samuel Eto'o'ya İtalya'da maruz kaldığı ırkçı saldırılar nedeniyle destek verdi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, Cagliari ile Inter arasında oynanan Seri A maçında ırkçı tezahüratlara maruz kalan Eto'o için ''We love you Eto'o'' (Seni Seviyoruz Eto'o) yazılı pankart açarken, Cagliari yazısının üstünde de yumruk resmi yer aldı.
 

 

Kapalı tribünde balon şov

Siyah-beyazlı taraftarlar, kapalı tribünde yaptıklar balon şovuyla ilginç görüntü oluşturdu.

Ellerindeki siyah-beyaz renkteki balonları sallayan taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Kapalı tribünün tam orta yerinde kırmızı balonlarla kalp işareti yapan taraftarlar, ayrıca üzerinde ''Şampiyon Sensin'' yazılı dev bir pankart açtı.
 

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Taraftarlar, Porto karşısında takımlarını yalnız bırakmazken, sadece kale arkalarındaki tribünlerde küçük boşluklar göze çarptı.

Portekizli taraftarlar da kendilerine ayrılan eski açık tribün ve numaralı tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.

Bu arada siyah-beyazlı taraftarların isteği ile tribün liderlerinden Alen Markaryan, maç öncesinde sahaya inerek taraftarlara tezahürat yaptırdı.
 

21 Portekizli gazeteci

Karşılaşmaya basın mensupları büyük ilgi gösterdi.

Portekiz'den gelen 21 medya mensubuyla birlikte Beşiktaş-Porto maçını toplam 221 basın mensubu izledi.

 

İlk yarıdan önemli anlar

Maça iyi başlayan, ilk dakikalarda rakip ceza sahasında etkili olan Beşiktaş, ilerleyen dakikalarda konuk ekibin oyuna ağırlığını koymasını engelleyemedi. Orta sahada oynayan Nobre pas bağlantılarında istenileni veremezken, çok top kaybeden Tabata da siyah-beyazlıların gol bölgelerinde etkili pozisyonlara girememesine neden oldu.

Porto, iyi pas yapıp, organize olarak Beşiktaş kalesine gelirken, dağınık bir görüntü çizen siyah-beyazlı ekip karşısında sık sık pozisyona girdi. Konuk ekip, Manisaspor maçındaki kötü oyununu bu karşılaşmaya da taşıyan Hakan'ın büyük hatasında golü buldu. Beşiktaş, bu gole cevap vermek için rakip kaleye yüklenirken, girdiği pozisyonları değerlendiremeyince, ilk yarı 1-0 Porto'nun üstünlüğü ile tamamlandı.

3. dakikada Beşiktaş mutlak bir gol pozisyonunu harcadı. Necip'in ara pasıyla ceza sahasına giren Bobo, topu Nihat'a çıkardı. Nihat'ın şutunda kaleciden dönen topa Nobre vurdu, meşin yuvarlak bu kez savunmadan döndü. Topu önünde bulan Bobo'nun vuruşunda ise meşin yuvarlak auta çıktı.

21. dakikada Hulk çalımlarla ceza alanına kadar girdi, bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Hakan'dan döndü, İbrahim Toraman topu kornere atarak tehlikeyi önledi.

26. dakikada Belluschi'nin sol kanattan kullandığı korner atışında kaleci Hakan boşa çıkınca Falcao kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

28. dakikada soldan ceza sahasına giren İbrahim Üzülmez'in pasında Tabata'nın vuruşunda Rolando'ya çarpan top kaleci Helton'da kaldı.

35. dakikada Nobre'nin pasında ceza sahası içinde müsait pozisyonda topla buluşan Nihat, çok sert vurdu, meşin yuvarlak kaleciden döndü.

42. dakikada tek başına ceza sahasına girmekte olan Bobo'yu düşüren Maicon kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

45. dakikada atışı kullanan Tabata'nın vuruşunda kaleci Helton, topu direğin dibinden kornere çeldi ve ilk yarı Porto'nun 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

İkinci yarıdan önemli anlar

UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş, grubun favorisi Porto'ya kendi sahasında 3-1 yenildi. Siyah-beyazlılar, bu sezon Avrupa'da ilk kez maç kaybetti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına 1 kişi fazla oynamasının da etkisiyle baskılı başlayan Beşiktaş, özellikle sağ kanattan Hilbert ile geliştirdiği ataklarla gol bulmaya çalıştı. Ancak savunmada Zapotocny'nin hatasında, Hulk'un ayağından 2. golü kalesinde gören siyah-beyazlılar adeta şok oldu.

Bu dakikadan sonra büyük moral bozukluğu yaşayan Beşiktaşlı futbolcular, iyi kapanan ve kontrataklarla gol bulmaya çalışan Porto karşısında etkili olamadı. Hulk ile maçta farkı 3'e çıkartan Porto, ikinci yarı boyunca 10 kişi, son bölümde 9 kişi oynamasına rağmen deplasmanda rahat bir galibiyet aldı.

Beşiktaş ise sadece Bobo ile uzatma dakikalarında 1 gol bulabildi.

Çok sayıda sakat oyuncusu nedeniyle eksik bir kadroyla maça çıkan Beşiktaş'ta Tabata, Nihat ve kaleci Hakan kötü bir futbol sergilerken, diğer oyuncular ise vasatı geçemediler.

54. dakikada Tabata'nın sağdan ortasında Zapotocny'den önce kafayı savunma vurarak tehlikeyi kornerle önledi.

59. dakikada Beşiktaş yarı sahasına gönderilen uzun topta Zapotocny'nin sektirdiği topla kaleci ile karşı karşıya kalan Hulk, Hakan'ın üstünden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2


61. dakikada Tabata'nın soldan kullandığı korner atışında İbrahim Toraman'ın altı pasta kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta çıktı.

72. dakikada Ali'nin sağdan ortasında Bobo topa dokunamayınca meşin yuvarlak kaleci Helton'da kaldı.

74. dakikada İbrahim Üzülmez'in ceza sahası dışından şutunda top yandan auta gitti.

77. dakikada savunmanın arkasına atılan topla ceza sahasına giren Hulk, İbrahim Toraman'ı geçerek mükemmel bir vuruşla farkı 3'e çıkardı: 0-3.

90 2. dakikada soldan ceza sahasına giren Bobo, topu filelere gönderdi ve durumu 3-1 yaptı. Ancak golü geç bulan siyah-beyazlı takım, eksik rakibi karşısında mücadeleyi 3-1 yenik kapadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler