Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 85. yılında gerçekleşen coşkulu kutlamaları manşetine taşırken, Milliyet, AB İlerleme Raporu'nun AKP hükümetinden memnuniyetsizliğini ortaya koyan haberini manşetten gördü. Radikal ise ABD seçimlerini Obama'nın kazanacağı öngörüsünü yansıtan haberini "Obama geliyor!" başlığıyla verdi.

Yayınlanma: 30.10.2008 - 08:25
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

85. yıl gururu

Coşku akşam doruğa ulaştı

Cumhuriyet Bayramı’nda resmi törenin ardından yurttaşlar Anıtkabir’e aktı. Yüz binlerce kişi Atatürk’ün mozolesini kırmızı-beyaz karanfillerle donattı. Tüm kentlerde törenlere katılım önceki yıllara oranla çok yüksek oldu. Cumhuriyetin 85. yıl coşkusu akşam saatlerinde gerçekleştirilen fener alayları, konserler ve havai fişek gösterileriyle doruğa ulaştı.

Yaralı komutan törende

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tören Cumhurbaşkanı Gül’ün Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile birlikte geçit törenine katılan birlikleri selamlamasıyla başladı. Hakkâride 2 hafta önce teknik nedenlerle kırıma uğrayan helikopterden ağır yaralı olarak kurtulan 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük de törenlere katıldı.

 

HÜRRİYET

Şarampol defteri

Karayolları ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen "Şarampol Operasyonu"nda, müteahhit H.P.'nin evinde rüşvet listesinin defteri bulundu.

 

MİLLİYET

AB'den Gül'e reform övgüsü

AB Komisyonu'nun İlerleme Raporu taslağında, AKP hükümetinin birçok alandaki icraatı tatmin edici bulunmuyor. Hükümete yönelik eleştiri dozunun arttığı taslakta Cumhurbaşkanı Gül'ün tutumu övülüyor.

 

RADİKAL

Obama geliyor!

Bir siyahın kazanamayacağını söyleyen çok, ancak elle tutulup gözle görünmeyen dinamikler, 'Obama ABD Başkanlığı'na yürüyor' diyor...

 

AKŞAM

IMF'ye emlak dersi

ABD konut piyasasındaki çöküş tüm dünyayı sarsarken, TOKİ'nin yoksula ev satması şaşırttı... Ankara'daki IMF heyeti, TOKİ'ye sistemin inceliklerini sordu.

 

POSTA

Ne hale geldik

Atatürk, Türkiye'yi ve cumhuriyeti gençlere emanet etmişti. Ama 85 yılda çok şey değişti. Bölücü örgüt PKK kandırdığı çocukları sokak eylemlerinde kullanıyor, güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyli attırıyor. Polis, Hakkari'de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı alana giren çocukların üzerini tek tek aradı.


VATAN

İstanbul'da kutlama

Cumhuriyet'in 85'inci yılı dün tüm Türkiye'de büyük coşkuyla kutlandı. Ancak en görkemli kutlama, akşam İstanbul'daydı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2.4 milyon YTL harcadığı ses, lazer ve havai fişek gösterisi İstanbullular'ı büyüledi. Önce özel ışıklandırılmış 300 tekne geçiş yaptı, ardından Boğaz Köprüsü'nden fişeklerle ışık şelalesi gerçekleştirildi. Nefes kesen gösteriyi, TV'ler naklen yayınladı.

Hakkari'de kutlama

Cumhuriyet kutlaması, Türkiye'nin diğer ucunda sancılıydı. DTP'li belediye başkanları törenlere katılmadı. Olağanüstü geniş güvenlik önlemleri alındı. Öyle ki, küçücük çocuklar bile didik didik arandı... Son dönemde PKK gösterilerinde ön saflara çocukların sürülmesi, Hakkari'de işi bu boyuta getirdi... Polis, teröristlerin tören alanına çocukların üzerinde patlayıcı sokabileceği ihtimaline karşı tedbirli davrandı. Ne olduğunu anlayamayan küçüklerden bazıları ise arama sırasında gıdıklanıp kıkır kıkır güldü.

 

BİRGÜN

Geleceğimiz silahların gölgesinde

Gösterilere katılan çocukların şiddetten uzak tutulmalarını tartışıyoruz. Peki silahların gölgesinde, bayram kutlayan bu çocuklar şiddete maruz kalmıyor mu?

 

SABAH

İnce Memed'in yüzü güldü

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödülü edebiyat dalında, yazar Yaşar Kemal'e verildi.

 

TERCÜMAN

Bu coşkuya çıldırıyorlar

Türk Milleti Cumhuriyet'in 85. yılında tek yumruk oldu. Tüm yurtta yaşanan büyük Cumhuriyet düşmanlarını çıldırttı.

 

YENİ ŞAFAK

Başbuğ'dan ezber bozan öneriler

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Bakanlar Kurulu'na verdiği brifingte sürpriz tespit ve önerilerde bulundu. İşte o öneriler:

* Son dönemde terör örgütüne en büyük katılımlar İstanbul ve Diyarbakır'dan. Suriye ve İran'dan da katılım gözleniyor.

* Terör örgütü Irak'ta yuvalanmış durumda. 3 bini Irak'ta, bin 500'ü Türkiye'de toplam 4 bin 500 silahlı militanı bulunuyor.

* Terörü bitirmek için her türlü öneriye açığız. Destekçilerle bile görüşülebilir. Barzani ile yapılan görüşmeden rahatsız değiliz.

* Sosyal, ekonomik ve kültürel adımların atılması gerekiyor. Kütrtçe televizyon yayını yeterince hızlı gitmiyor, daha da hızlanmalıdır.

* Doğu ve Güneydoğu'da camilerdeki boş din görevlisi kadroları bir an önce doldurulmalı. Bölgede imamsız cami bırakılmamalı.

* Demokratik haklar istismar edilerek propaganda yapılıyor. İnterneti televizyon, radyo ve gazetelerle yapılan yayınların önüne geçilmelidir.

* TSK'nın zaafı olduğu yönündeki haberler mücadleye zarar veriyor. Taktik kararlar yargılanamaz. Yargılama olursa, kimse insiyatif almaz.

* Terörle mücadelede asker-sivil ayrımı yapılamaz. Mücadele bütün güçlerin elele vermesiyle gerçekleştirilebilir.

* En iyi terörist teslim olan teröristtir. Büyük kentlerde terör saldırıları artabilir.

 

ZAMAN

Cumhuriyet'in 85. yılında birinci sınıf demokrasi özlemi

Cumhuriyet'in 85. yılı kutlamalarında Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'dan demokrasi manifestosu gibi açıklama geldi. Konuşmasında Nazım Hikmet'ten örnekler veren Vali, herkesin inancı, mezhebi, düşüncesi, etnik kökeni ne olursa olsun kendini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini söyledi: "Daha çok özgürlük, daha çok demokrasi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler