TEMA çalıştayı başladı

61 ilden gelen TEMA Vakfı İl Temsilcileri ve yöneticileri TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca Başkanlığında Çevre Çalıştayı yapmak amacıyla Yalova'da bir araya geldiler.

Yayınlanma: 23.10.2010 - 10:40
Abone Ol google-news

Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin katıldığı Çalıştayın ilk gününde, katılımcılar çeşitli konularda tebliğ sunacaklar.

Tema Vakfı Temsilci ve Gönüllü Sorumluları Koordinasyon Çevre Çalıştayı başladı.
23-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Çalıştay'da Çevre Politikaları ve TEMA Vakfı çalışmaları ele alınacak.

Çalıştay'ın açılış konuşmasını yapan Tema Vakfı Yalova Temsilcisi Feride Uyar, Yalova'da bir çevre abidesi olan Atatürk'ün Yürüyen Köşkü ve Atatürk'ün kendi elleriyle diktiği çınar ağaçların bulunduğu bir yerde TEMA'nın toplanmasının önemli olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ilk özel Arboretum'u olan Karaca Arboretum'unun da Yalova'da olması bizleri gururlandırmaktadır. Böylesi yeşille barışık bir kentte Aksa Kömür yakıtlı termik santral ve Uluslararası VOPAK Kimya depolama terminalinin yapılmasına karşı başlattığımız mücadeleye devam ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'da, dünyadaki ekolojik dengenin giderek değiştiğini, erozyon ve toprak ile mücadele bir arpa boyu mesafe alınmadığını söyledi. Yalova'ın Termik Santral ve kimyasal depolama alanı gibi iki önemli tehlike ile karşı karşıya bulunduğunu söyleyen Karaca, "TEMA olarak biz bu iki yatırıma da karşıyız. Doğanın dengesini sürekli bozan kişi ve kurumlara bizimle birlikte siyasi iktidar da artık dur demesini bilmelidir' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise yaptığı konuşmada, TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'ya övgüler yağdırdı. Karaca'nın bilge bir çevreci olduğunu, geleceğe ışık tuttuğunu söyleyen İnce, "Yalova Milletvekili olarak hangi ülkeye, hangi şehre gidersem bana Termal Kaplıcalarını ve Hayrettin Karaca'yı soruyorlar. Hayrettin Karaca'nın, Atatürk'ün büyük önem verdiği Termal kaplıcaları ve Yalova ile birlikte anılması Yalova Milletvekili olarak beni hep onurlandırmıştır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler