Kılıçdaroğlu'nun yeni hedefi Topbaş

CHP Grup Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki pazartesi günü yeni bir yolsuzluk olayının belgelerini açıklayacağını bildirdi. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Bayer ve Türkiye Noterler Birliği Başkanı ve İstanbul 28. Noteri Hasan Yeni'nin olduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 30.10.2008 - 18:10
Abone Ol google-news

CHP Antalya İl Teşkilatını ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, burada basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Yerel seçim sürecine girildiğini ve bunun AKP açısından önemli bir kırılma süreci olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yerel yönetimler, yolsuzlukların AKP'de odaklandığı yerler olarak karşımıza çıkıyor" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, 48 saat içinde, bir işadamına, 11 trilyonluk rant sağladığını belirten Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da 5 yıldızlı bir otel var. Bu otel yeni yapılmış ve imar planında arsa gözüküyor. Şimdi yolsuzluk olaylarıyla sıkıştıkları için bu otelin imar planını değiştirmeye çalışıyorlar. Topbaş, Mehmet Karasu'ya 11 trilyon rant kazandıran halkanın başı. Şaban Dişli sadece halkanın bir parçası" dedi.

Pek çok yolsuzluk dosyalarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirten Kılıçdaroğlu, AKP'nin yüzüne Müslümanlık maskesi taktığını ve bunu indireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğu sömüren bir siyasal parti 21. yüzyılın Türkiye partisi olamaz. İnsanların yoksulluğunu acımasızca sömürüp, onları oy deposu olarak görenleri de kamuoyuna teşhir edeceğiz. Pazartesi günü Ankara'da basın toplantısını düzenleyip, yeni bir konuda, yeni belgeler açıklayacağız" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler