Şirket Amerika'sına eleştirel bakış

Oliver Stone’la Stanley Weiser’in özgün senaryosundan gerçekleştirilen dram, kapitalizmi ve serbest piyasayı tartışıyor, şirket Amerika’sına eleştirel bakışla yaklaşıyor.

Yayınlanma: 28.10.2010 - 21:02
Abone Ol google-news

Yaşamı süresince borsada çalışmış olan babası Louis Stone’a adadığı filminin yönetmen Oliver Stone’un filmografisinde ayrı bir yeri var.

1985, New York. Hırslı genç borsacı Bud Fox, Wall Street’in efsanesi Gordon Gekko gibi olup büyük paralar kazanmayı düşlemektedir. Koşullarını zorlayarak Gekko ile tanışan Bud hem yasa dışı hem de son derece kazançlı bir dünyaya girer ama kısa sürede kazanılan zenginliklerin, verilen ödünlerin bedelinin çok ağır olduğunu öğrenecektir. Gordon Gekko sahtekarlıklarını ustaca örten bir dolandırıcıdır.

Filmdeki –Hırs doğrudur, işe yarar. Yemekler korkaklar içindir. Arkadaş istiyorsan kendine bir köpek al. Aşk insanların pencereden atlamalarını engellemek için yaratılmış bir kurgudur- gibi tümceler çok popüler oldular.

Warren Beatty ve Richard Gere’in reddettikleri acımasız, yırtıcı borsa simsarı Gordon Gekko rolü Michael Douglas’a en iyi erkek oyuncu Oscar’ını kazandırdı. Düşündürücü, önemli bir seyirlik.

Wall Street (Borsa) Yönetmen:Oliver Stone Oynayanlar:
Michael Douglas, Charlie Sheen, Daryl Hannah, Martin Sheen, Sean Young, Terence Stamp / 1987, 126 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd, Blu-ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler