İngiliz bankası, hisselerini sattı

İngiliz bankası Barclays, 7,3 milyar sterlin (12,1 milyar dolar) sermaye artırımına gideceğini bildirdi. İngiltere Hükümeti'nin kurtarma planından yararlanmak istemeyen ülkenin ikinci büyük bankası, Abu Dabi kraliyet ailesi üyesi Şeyh Mansur Bin Zayid El Nayan'dan 3,5 milyar sterlin alacağını ve karşılığında El Nayan'ın bankanın yüzde 16,3 hissesine sahip olacağını açıkladı.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 10:03
Abone Ol google-news

İngiliz bankası Barclays, 7,3 milyar sterlin (12,1 milyar dolar) sermaye artırımına gideceğini bildirdi.

Açıklamada, Katar Holding'den 2 milyar sterlin ve Katar kraliyet ailesinin bir üyesinin sahibi olduğu Challenger şirketinden 300 milyon sterlin alınacağı, bunların karşılığında Katar Holding'in bankanın yüzde 12,7 ve Challenger'ın bankanın yüzde 2,8 hissesine sahip olacağı bildirildi.

Barclays, 1,5 milyar sterlinin de yatırımcılara hisse senediyle değiştirilebilir tahvil satışından karşılanacağını ifade etti.

Sermaye artırımı kararının, İngiltere'de finansal düzenleyicilerin kararlaştırdığı bankaların sermaye artırımı kurallarına uygun olduğu bildirilen açıklamada, bankanın güçlü, bağımsız ve sermaye yapısının iyi olduğuna inanıldığı belirtildi.

İngiliz hükümetin küresel finansal kriz nedeniyle bankacılık sektörünün çökmesini önlemek için büyük bankalara, 37 milyar sterlin (60 milyar dolar) pompalamış, karşılığında bankalardan hisse senedi almış ve yöneticilere yapılacak ödemelere sınırlar getirmişti.

Bu plandan Royal Bank of Scotland, Lloyds ve HBOS yararlanmış, ancak Barclays ve HSBC kabul etmemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler