"124 terörist PKK'den firar etti"

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak 24 Ekim'den bugüne kadar toplam 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 124 teröristin de örgütten firar ettiğini söyledi. Gürak, 42 iç güvenlik olayı meydana geldiğini ve toplam 15 patlayıcı madde olayından 12'sinin güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini belirtti.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 10:45
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 2-19 Ekim 2008 tarihleri arasında icra edilen sınır ötesi hava harekatı ve ateş destek vasıtalarıyla yapılan etkili atışlarla, Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü mensuplarının önemli ölçüde zayiat verdiği ve bu zayiatlarla bağlantılı 124 örgüt mensubunun firar ettiği bilgilerinin alındığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, 4 Kasım 2008 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Terörle Mücadele Yüksek Kuruluna katılan 6 bakana, Dağ ve Komando Okulu ve İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezinde (Eğirdir) subay, astsubay, uzman erbaş, erbaş ve erlere verilen iç güvenlik ve komando eğitiminin yerinde gösterileceğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, bu bağlamda 24 Ekim'den bugüne kadar toplam 42 iç güvenlik olayı meydana geldiğini kaydetti. Tuğgeneral Gürak, bu dönemdeki toplam 15 patlayıcı madde olayından 12'sinin güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini belirtti.

 

6 terörist etkisiz hale getirildi

Dönem içinde toplam 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, teslim olan terörist sayısının 4 olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Gürak, ''Bunların üçünün kısa süre önce terör örgütü tarafından kandırılıp dağa götürülmüş olmasına rağmen daha sonra gerçeği görüp Irak'ın kuzeyinden kaçarak sınırdaki karakollarımıza sığınmış olmaları dikkat çekicidir'' dedi.

Tuğgeneral Gürak, 26 Ekim 2008 tarihinde saat 18.00'de, Bingöl'ün Genç ilçesi hudutları içinde Elazığ-Muş demir yoluna mayın döşemeye çalışan teröristlerin, alınan tedbirlerle erkenden fark edilerek süratle ateş altına alınması üzerine kaçtıklarını anlattı.

27 Ekim 2008 tarihinde saat 19.30'da, Elazığ'ın Arıcak ilçesi Bükardi karakoluna ve 28 Ekim 2008 tarihinde saat 17.15'te, Hatay'ın Amanoslar bölgesindeki Hava Radar Mevzi Komutanlığına eylem yapmak üzere yaklaşan bölücü terör örgütü mensuplarının da alınan tedbirlerle erkenden fark edildiğini belirten Tuğgeneral Gürak, gösterilen şiddetli reaksiyon ile teröristlerin eylem yapmalarının önlendiğini kaydetti.

Kandil bölgesine yapılan hava taarruzlarına ilişkin daha önce yapılan açıklamaları hatırlatan Tuğgeneral Gürak, ''Bu bağlamda yapılan teyit çalışmaları sonucunda, 2-19 Ekim 2008 tarihleri arasında icra edilen sınır ötesi hava harekatı ve ateş destek vasıtalarıyla yapılan etkili atışlarla Irak kuzeyindeki bölücü terör örgütü mensuplarının önemli ölçüde zayiat verdiği ve bu zayiatlarla bağlantılı olarak, 124 bölücü terör örgütü mensubunun, firar ettiği bilgileri alınmıştır'' diye konuştu.

Dönem içinde, 28 Ekim 2008 tarihinde aynı anda Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, bölgelerine etkili bir sınır ötesi hava harekatı ve ateş destek silahlarıyla atış yapıldığına dikkati çeken Tuğgeneral Gürak, bu harekatta, bölücü terör örgütünün verdiği zayiatın teyit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce yürütülen arama kurtarma faaliyetleri hakkında da bilgi veren Tuğgeneral Gürak, 24-31 Ekim 2008 tarihleri arasında toplam 5 adet arama kurtarma faaliyeti icra edildiğini, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 65 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler