İşkence toplantısında dayak

Başbakan Yardımcısı Çiçek’i pankartlar ve sloganlarla protesto eden gençlere korumalar sert müdahale etti. “İşkence ve Kötü Muamele ile Mücadele” toplantısında TAYAD’lı gençler “Bakan sözünde dursun”, “Katiller halka hesap verecek” sloganları atarak Çiçek’i protesto etti. Çiçek hızlıca salondan ayrılırken, protestocular korumaların sert müdahalesiyle karşılaştı.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 11:13
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçekin katıldığı İşkence ve Kötü Muamele ile Mücadeletoplantısında olay çıktı. Çiçekin konuşmasını tamamlamasının ardından işkence kurbanı Engin Çeberin ailesinin avukatı Taylan Tanay, ayağa kalkarak söz istedi. Tanayın ardından Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi gençler pankartlar ve sloganlarla Çiçeki protesto etti. Çiçek hızlıca salondan ayrılırken, bir koruma protestocu bir gencin üzerine atladı. Kameraların kendisine yöneldiğini gören koruma daha sonra geri adım attı. Gençler basının yoğun ilgisi sayesinde gözaltına alınmaktan kurtuldu.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen İşkence ve Kötü Muamele ile Mücadele konulu toplantı Hâkimevinde gerçekleştirildi. Gazeteciler toplantıya katılacak olan Başbakan Yardımcısı Çiçeki kapıda beklerken, CHP Sıvas Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Malik Ecder Özdemir ile Engin Çeberin babası Ali Çeber ve ailenin avukatı Tanay salona girdi. CHPli Özdemir, Üzülerek söylüyorum bugün burada bu toplantının olduğundan TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi olarak benim haberim yok. Ben Engin Çeberin avukatından ve babasından duydumdedi.

Daha sonra başlayan toplantıda konuşan Çiçek, Türkiyede Kol kırılır yen içinde kalır şeklinde sakat bir anlayışın bulunduğunusöyledi. Çiçek, burada asıl önem taşıyan konunun kolu kırmamak olduğunu söyledi.

Çiçekin konuşmasını tamamlayarak kürsüden ayrılışı sırasında ayağa kalkan avukat Tanay, kendisinden söz istedi. Çiçekin Konuyu biliyorumdemesi üzerine salonda bulunan TAYAD üyesi 3 genç ayağa kalkarak Çiçeki protesto etmeye başladı. Adalet istiyoruz,Bakan sözünde dursun, Katiller halka hesap vereceksloganları atan protestocular kısa süre sonra salondaki korumaların müdahalesiyle karşılaştı.

Bir protestocunun üzerine atlayan koruma, protestocunun ağzını kapatmaya çalıştı. Salonda bulunan bazı yurttaşların İşkence toplantısında işkence yapılıyorsözleri ve gazetecilerin yoğun ilgisi sonucu polis memuru protestocuyu salonda serbest bırakmak zorunda kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler