Almanların gözünden İstanbul

Almanya'nın Köln kentinde Ehrenfeld ilçesi belediyesinde ''İstanbul Fotoğrafları'' sergisi açıldı. Köln-İstanbul Kardeş Kent Derneği tarafından açılan ve 2 hafta açık kalacak sergide, dernek üyelerinin İstanbul'a yaptığı ziyaret sırasında çektikleri toplam 27 fotoğraf yer alıyor.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 13:15
Abone Ol google-news

Almanya'nın Köln kentinde Ehrenfeld ilçesi belediyesinde açılan ''İstanbul Fotoğrafları'' sergisi Alman vatandaşların gözünden İstanbul'u yansıtıyor.

Sergi açılışında konuşan Ehrenfeld Belediye Başkanı Jürgen Wirges bu sergi sayesinde her iki kentte yaşayan insanların birbirlerine daha çok yaklaşma imkanı bulacaklarını söyledi.

İstanbul-Köln Kardeş Kent Derneği Başkanı Walter Kluth da, belediye başkanlarının her yıl düzenli olarak buluştuklarını, ancak önemli olanın iki kentte yaşayan insanların birbiriyle yakınlaşması olduğunu söyledi. Bu amaçla faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Kluth, gelecek hafta salı günü de İstanbul'u tanıtan 45 dakikalık bir filmi Köln büyükşehir belediyesi salonunda göstereceklerini kaydetti.

Derneğin Yönetim Kurulu üyesi Hatice Yurttaş da, amaçlarının Almanların gözüyle İstanbul'u Köln'de anlatmak olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler