Cinsel istismar hakkında soru önergesi

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e yönelttiği soru önergesinde cinsel istismar, taciz ve tecavüzlerin önlenmesi konusunda daha ağır yaptırımlar içeren yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 13:49
Abone Ol google-news

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez’in 14 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu iken tahliye edildiğini hatırlatarak “Yaşlı bir gazeteci-yazar, B.Ç adlı 14 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu iken İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi’nin hazırladığı bir rapor üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır” dedi.

B.Ç’nin devlet tarafından koruma altına alındığı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun Adli Tıp Kurumu’nun verdiği rapor hakkında şüphelerinin bulunduğunu ileri sürerek, davaya müdahil olacağını açıkladığını hatırlatan Yağız, Adalet Bakanı Şahin’e şu soruları yöneltti: “Bakan Çubukçu’nun davaya müdahil olacağını açıklamasını nasıl karşılıyorsunuz? Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman da söz konusu yazarın tahliyesinde etkili olan İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Dairesi raporunun jet hızıyla hazırlandığını iddia ederek, raporun düşündürücü olduğunu söylemesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kahraman raporun çelişkili ve tartışmaya açık olduğunu ifade ederek 'Ceza yargılanması bakımından usule uyulmadığını düşünüyoruz. Uludağ Üniversitesi’nden alınmış olan rapor sanığın aleyhinde iken, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporu lehine çıktı. Ceza hukukunda iki rapor arasında çelişki var ise üçüncü bir rapor alımının zorunluluğu vardır. Bu yapılmamıştır' demiştir. Bu görüşe katılıyor musunuz? Bu tür cinsel istismar, taciz ve tecavüzlerin önlenmesi ve mütecavizlere daha ağır yaptırımların getirilmesi konusunda bakanlığınızca yeni düzenlemeler yapılacak mıdır?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler