İstanbul Üniversitesi'nde protesto

İstanbul Üniversitesinde (İÜ) karşıt görüşlü grup tarafından arkadaşlarının darp edildiğini ileri süren öğrenciler, protesto gösterisi yaptı. Üniversite kampusü önünde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Gruptakiler, açıklamanın ardından sloganlar atarak dağıldı.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 17:09
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesinde (İÜ) karşıt görüşlü grup tarafından arkadaşlarının darp edildiğini ileri süren öğrenciler, protesto gösterisi yaptı.

Beyazıt Kampusü önünde toplanan öğrenci grubuna destek vermek için kampüs içinden de bir grup, slogan atarak üniversite kapısına kadar yürüdü.

Buradaki kapıların yetkililerce açılmamasına tepki gösteren öğrenciler, kapının üzerinden atlayarak protestolarını sürdürdüler.

Üniversite kampusü önünde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Daha sonra grup adına yapılan açıklamada, dün öğle saatlerinde karşıt görüşlü bir öğrenci grubunun, İÜ öğrenci kulüplerinin afişlerini yırttığı, bunun üzerine kulüp afişlerinin tekrar asıldığı belirtildi.

Kulüplerini kapatarak, akşam otobüse binmek için Saraçhane'ye yürüyen Musa Kurt ve Günay Dağ adlı öğrencilerin, burada ellerinde satır ve bıçak olan karşıt görüşlü grup tarafından darp edildiği belirtilen açıklamada, bu olayın planlı bir saldırı olduğu söylendi. Gruptakiler, açıklamanın ardından sloganlar atarak dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler