DES: Milli eğitim şurasına damgamızı vurduk

Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "18'nci Milli Eğitim Şurası'na DES'in damga vurduğunu" ifade ederek "Her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere bir ay tutarında ikramiye verilmesi kararını çıkarttık" dedi.

Yayınlanma: 05.11.2010 - 12:51
Abone Ol google-news

18'nci Milli Eğitim Şurası'nı değerlendiren Avcı, Şura toplantısının bilimsel özgürlüğün özüyle bağdaşan nitelikte bir toplantı olarak başlayıp tamamlandığını ve Şura'ya başkanlık yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun hoşgörülü ve demokratik tutumuyla Şura'nın özgürlükçü ve nitelikli bir atmosferde gerçekleştiğini söyledi.

"Öğretmenler gününde ikramiye verilecek"

Yoğun kulis ve diplomasi çalışmalarıyla sendika olarak Şura toplantılarına damga vuran teklifler verdiklerini ve bu tekliflerin Şura kararı olarak alınmasını sağladıklarını belirten Avcı, "Her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere bir ay tutarında ikramiye verilmesi kararını çıkarttık. DES olarak öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının, öğrenci ve velilerden oluşan tüm eğitim bileşenlerinin yaşamakta olduğu sorunların çözümü yönünde önemli önergeler verdik" dedi.

Şura önergeleri ve şura kararları

Avcı, sendika olarak verdikleri önergelerden Şura kararı haline gelen hususları ise şöyle sıraladı: "Birçok meslek grubuna tanınan yıpranma payı uygulamasının engelli çocuklara eğitim veren özel eğitim öğretmenlerine de verilmesi. Eğitim ordusunun gizli kahramanları olan hizmetli, şoför, bekçi, hademe, memur ve şeflerden oluşan eğitim çalışanlarına da Eğitim Öğretim Tazminatının verilmesi ve tayin, terfi ve görevde yükselme sistemlerinin adaletli ve objektif kriterlere göre yeniden belirlenmesi.

Eğitim sisteminin önemli sorunlarından birisi olan okul müdürlüğü yöneticiliğinin genel idari hizmetler sınıfı içine alınması.Üstün zekalı ve üstün yetenekli çocukların eğitimi ve istihdamına dönük özel eğitim programları uygulayan Çağdaş Enderun okullarının açılması. Birçok bağımsız ve onurlu ülkede olduğu gibi Türkiye'de de yabancı dilde eğitimin yasaklanarak eğitimin tüm basamaklarında eğitimin yalnızca Türkçe yapılması."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler