"Sözleşmeli askerlik üzerinde çalışıyoruz"

Başbakan Erdoğan, sözleşmeli askerlik konusundaki çalışmaların devam ettiğini, çalışmalar tamamlanınca açıklamaların yapılacağını söyledi.

Yayınlanma: 06.11.2010 - 10:56
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında muhalefete yüklendi. Erdoğan, 8 yıllık iktidar boyunca tek bir konuda başarısız olduklarını vurgulayarak muhalefete büyük Türkiye vizyonu kazandıramadıklarını söyledi. Muhalefet partilerini Sivas'ın ötesine gitmemekle suçlayan Erdoğan, CHP'de yaşanan krize de göndermelerde bulunarak "Halk oylaması bitti. Muhalefet Ankara'ya kapandı. Birileri partilerinin içine kapandı. Milletin derdini bırakıp kendi derdine düştü" diye konuştu.

AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının açılış konuşmasını yapan Başbakan Erdoğan, 3 Kasım seçimlerinin üzerinden 8 yıl geçtiğini, bu süre zarfında ilk günkü heyecan ve coşkularını kaybetmeden millete hizmet yolunda çalıştıklarını söyledi. Umutsuzluk içinde bir Türkiye devraldıklarını dile getiren Erdoğan "Yarım kalmış projeleri tamamlıyoruz. 25 yıl önce temeli atılmış bırakılmış projeleri tamamlıyoruz. Rafları temizliyoruz" dedi.

Sivas'ın ötesine geçemediler

Konuşmasına "Samimi bir itirafı dile getirmek istiyorum" sözleriyle devam eden Başbakan Erdoğan, bir konuda başarısız olduklarını, tüm çaba, gayret ve mücadelelerine rağmen muhalefete büyük Türkiye vizyonunu kazandıramadıklarını söyledi. Erdoğan şöyle devam etti:

"8 yıldır ısrarla bıkmadan usanmadan muhalefetin Sivas'ın ötesine geçmesini istedim. Ankara'dan dışarı çıkmalarını, Anadolu'yu gezmelerini istedim. Diyeceksiniz ki halk oylaması sürecinde çıktılar, gezdiler. Mesele o günlerde gezmek değil her an Türkiye'yi dolaşmak. Siyasetçinin görevi bu. Parlamentoda ülkemiz için attığımız adımlarda hiçbir zaman yanımızda olmadılar. Her zaman estek köstek oldular. 'Nasıl olur da bunun önünü keseriz bu iş yapılmazı' düşündüler. Ülkenin menfaati var diye destek vermediler. Dünyada muhalefet bu anlayışla hareket etmez. Eğer ülkesinin çıkarı varsa gelir seve seve desteğini verir."

Kendi dertlerine düştüler

Erdoğan muhalefet partilerinin 12 Eylül halk oylaması sırasında il gezileri yaparken halk oylamasından sonra gezilerin sona erdiğini dile getirdi. CHP'de yaşanan yönetim krizine göndermelerde bulunan Erdoğan "İşte görüyorsunuz halk oylaması bitti. Muhalefet yeniden Ankara'ya kapandı. Hatta birileri de sadece partilerinin içine kapandı. Milletin derdini bırakıp yine kendi derdine düştü. İnşallah bir gün Sivas'ın ötesine geçerler. İnşallah bir gün Iğdır'ın Hatay'ın, Edirne'nin de ötesine geçerler. İnşallah içerden Türkiye'nin nasıl göründüğünü görme, duyma, hissetme imkanına kavuşurlar" diye konuştu.

Tanrı bu tür muhalefet versin


Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin yurtdışına çıktıkları dönemde de iktidarı şikayet ettiklerini, bunları da şikayet edilen kişilerin kendilerine ilettiğini belirterek "Siz bizi nasıl görüyorsunuz dediğimizde 'Tanrı bu tür muhalefet versin' diyorlar" dedi. Türkiye'nin bölgesindeki ülkelerle yakınlığına da dikkat çeken Erdoğan, kimsenin bu yakınlığı farklı yerlere çekmemesi gerektiğini, Türkiye'nin kendi mecrasında geleceğe doğru ilerlediğini kaydetti.

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Taksim'deki terör saldırısını demokratik açılım süreciyle bağdaştırdığı açıklamalarına da yanıt veren Erdoğan bu açıklamaları hezeyan olarak değerlendirdi. "İşte kalkıp o illere gitmezseniz, oraları görmezseniz, GAP'ın bölge için ne mana ifade ettiğini, bölgede yapılan yatırımları görmezseniz böyle hezeyan cümleler sarf edersiniz" dedi. Erdoğan Taksim'de insanlığa kasteden bombanın ve arkasındaki zihniyetin tek hedefinin açılımı, birlik, bütünlük ve kardeşliği sabote etmek olduğunu dile getirerek "12 Eylül halk oylamasında terörle aynı hizada duranların maalesef hizayı bozmadığını görüyoruz. Onlar bu pakete birlikte hayır demediler mi. Görüyorsunuz hala aynı yerdeler. Milletin hissiyatını bombalama girişimi en hafif ifadesiyle fırsatçılıktır. Her açılım her demokratikleşme süreci bu şekilde sabote ediliyor. Çözüme en fazla yaklaşırlığı anda provokasyonlarla süreç baltalandı. Biz bu tehditlere sabotajlara boyun eğip Türkiye'nin kardeşlik mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan Taksim'de yaşanan saldırının ardından milletin büyük bir sabır ve feraset örneği gösterdiğini dile getirerek "Aziz milletimiz teröre karşı tek yürek oldu. Türkiye artık oynanan oyunları görüyor. Türkiye artık bu saldırıların arkasındaki senaryoları okuyor. Darısı muhalefet partilerinin yönetimlerine diyorum. Milletin ferasetinden dirayetinden sabır ve nezaketinden nasiplerini diliyorum" diye konuştu.

 

Siyaset laf üretme yeri değildir

Erdoğan, seçim öncesinde yapılacak mitinglerde vatandaşa bugüne kadar gerçekleştirdikleri icraatlar ve bundan sonra hayata geçirecekleri projelerini anlatacaklarını söyledi. "Siyaset laf üretme makamı laf üretme mesleği değildir. Siyaset bir icra makamıdır. İcraata yönelik dertlilerin bir araya geldiği anlayıştır. Bununla çalışmaya devam edeceğiz" diyen Erdoğan muhalefete şöyle yüklendi:
"Peki muhalefet ne konuşacak. Şu ana kadar şunu yapacağız diye bir şey duydunuz mu? Veya iktidar şunu yaparsa iyi olur dediğini duydunuz mu? Sadece kara leke çaldılar. Ama bunlar işe yaramadı. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz."

 

Sözleşmeli askerlik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli askerlik konusundaki çalışmaların devam ettiğini, çalışmalar tamamlanınca açıklamaların yapılacağını söyledi. Erdoğan, "sözleşmeli er" modelinin bu haftaki Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı devam ederken bir misafirini yolcu eden Başbakan Erdoğan, bir ilki gerçekleştirerek partinin arka giriş kapısına geldi. Misafirini yolcu ettikten sonra burada basın mensupları ile bir süre sohbet eden Erdoğan, "sözleşmeli asker" modeli üzerine basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan profesyonel askerliğin ilk adımını teşkil etmesi beklenen "sözleşmeli asker" modeli üzerinde çalışmaların devam ettiğini, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna gereken açıklamaların yapılacağını söyledi.

Erdoğan konunun önümüzdeki haftanın ilk günü yapılacak Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelip gelmeyeceği yönündeki bir soruyu ise, gelmeyeceği şeklinde yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler