Dışişlerinden pasaport açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, kullanımında olan pasaportların değiştirilmesi gibi bir planlamanın olmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 06.11.2010 - 12:06
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı sitelerde yer alan haberlerde "pasaportlarımızın 2011 yılında bir kez daha yenileneceği" yönünde ifadelere yer verildiğinin görüldüğü belirtildi.

"e-Pasaport" olarak bilinen makinada okunabilir ve biyometrik özellikli pasaportların, 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren vatandaşlara verilmeye başlandığı hatırlatılan açıklamada, e- Pasaportların yüksek teknolojili olduğu ve vatandaşların seyahatlerini güvenle yapmalarını sağladığı ifade edildi.

e-Pasaportların ilerleyen teknolojiye ayak uydurarak daha güvenli hale getirilmesinin İçişleri, Dışişleri Bakanlıkları ve diğer devlet kurumlarının katılımıyla yürütülmekte olan projenin bir parçası olduğu bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Bu çerçevede e-Pasaportların kişiselleştirilmesinin endüstriyel ölçekte cihazlarla tam otomatik olarak gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
Bununla birlikte, e-Pasaportların format ve temel tasarımında herhangi bir değişiklik öngörülmemekte, kullanımında olan pasaportların değiştirilmesi gibi bir planlama da kesinlikle yapılmamaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler