Van savaş alanına döndü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün sabah saatlerinde Van'a gitti. Erdoğan’ın Van’a gelişini protesto eden göstericiler polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Bazı işyerleri kepenk kapattı. Olaylarda 1’i itfaiye aracı olmak üzere 6 araç yakıldı. Kentteki olaylarda 1'i ağır 7 gösterici ile 6 polisin yaralandığı, 44 kişinin ise gözaltına alındığı açıklandı.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 09:28
Abone Ol google-news

Van'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden göstericiler, Sıhke Caddesi üzerinde park halinde bulunan 5 otomobil ile bir itfaiye aracını ateşe verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişini protesto etmek için Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Teşkilatı önünde toplanan kalabalıktan bir grup, Küçük Cami civarında polise taş ve molotfkokteylle saldırdı.

Saldırının ardından ara sokaklara ve Başbakan Erdoğan'ın programının yapılacağı Cumhuriyet Caddesi Beşyol mevkisine dağılan göstericiler, eylemlerine burada devam etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tören alanında konuşma yaptığı sırada, bir grup gösterici, teröristbaşı lehine slogan atarak, caddedeki kaldırım taşlarını söktü. Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, göstericileri ikna etmeye çalışırken, göstericiler Kesmez'e ve polise taşlarla saldırdı. Emniyet Müdürü Kesmez, korumalarının yardımıyla bir iş yerine sığınırken, polis, göstericileri havaya ateş ederek dağıttı.

Ara sokaklarda eylemlerine devam eden göstericiler Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun 200 metre aşağısındaki Sıhke Caddesinde park halinde bulunan 5 otomobili ateşe vererek, iş yerlerini taşladı.

Otomobilleri ters çeviren ve molotofkokteyli atarak yakan göstericiler, yanan araçları söndürmek için olay yerine gelen itfaiye aracını da sürücüsünü araçtan indirdikten sonra yaktı.

Polisin müdahalesi üzerine dağılan göstericiler, eylemlerine ara sokaklarda devam ederken, yanan araçlar polisler tarafından söndürüldü.

 

44 kişi gözaltına alındı

Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, kentteki olaylarda 44 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Kesmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişi sırasında ufak tefek olayların yaşandığını belirterek, ''Olaylarda toplam 44 kişi gözaltına alındı'' dedi.

Kesmez, 1'i ağır 7 gösterici ile 6 polisin yaralandığını ifade ederek, olaylarda, Van Belediyesi itfaiye aracı ile Çiçekli Belde Belediyesi resmi aracı ve iki vatandaşın aracı olmak üzere toplam 4 aracın yakıldığını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler