Skibbe küçük düşünüyor

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, takımının başında sergilediği performansın yanı sıra karşılaşmalardan sonra söylediği sözlerle de tepki topluyor. Son olarak Fortis Türkiye Kupası'nda oynanan Ankaraspor maçı sonrası 1 puana sevindiğini ifade eden Alman antrenör, “Lig üçüncüsünden puan aldığımızı düşünürsek mutlu olabiliriz” açıklamasıyla şaşkınlık yarattı.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 10:27
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe,buna benzer ifadeleri ligdeki Kayseri ve Antalyaspor maçlarında alınan beraberlikler sonrası da kullanmıştı. Genç teknik adamın bu yönüyle kendisine kayıtsız şartsız destek veren yöneticileri de düş kırıklığına uğrattığı öğrenildi. Ligde sıradan takımlara karşı alınan puan kayıpları sonrası sonuçtan memnun kalan, kupadaki rakiplerini kendilerinden güçlü olarak gören Skibbenin G.Saray gibi her zaman kazanmaya oynayan bir takımın yükünü kaldırıp kaldırmayacağı merak konusu oldu.

Kariyeri tartışma konusu olan Alman teknik adam, G.Saraya gelmeden önce Almanyada B.Dortmund ve Bayer Leverkusen gibi takımlarda görev aldı. Üst düzey bir ekipte daha önce çalışmayan Skibbenin rakipleriyle ilgili böyle düşünmesinde Almanya ve Türkiye ligleri arasındaki farkı görememesinin etkili olduğu öne sürülüyor. Onun bu görüşünde Bundesligada her takımın her takımı yenebilir olması ve özellikle deplasman maçlarının Bayern Münih ve Werder Bremen gibi zirvedeki ekipler için kolay geçmediği etkili olabilir. Ne var ki Türkiyede durum biraz farklı. İkincilik başarısızlık olarak görülüyor ve büyük takımlardan her fırsatta kazanmaları bekleniyor. Topun ağzında olan Skibbenin, yönetimi kızdıran açıklamaları sonrası durumu daha da tartışılır hale geldi şüphesiz. Kulüp içinde yapılan değerlendirmelerde G.Antep-Benfica-Fenerbahçe maçları bir anlamda onun yazgısını belirleyecek.

Bu arada Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Goldman Sachsın aracılığıyla kredi kullanabilmeleri için genel kuruldan aldıkları yetkinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Adnan Polat, UEFA Kupasını bu sezon ikinci kez kazanma isteklerini yinelerken, başarılı olacaklarına inandığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler