Kızılay'dan, Pakistan'a yardım

Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü Ömer Taşlı, Düzce'de düzenlediği basın toplantısında, 29 Ekim'de Pakistan'da meydana gelen depremden zarar görenler için 20 tır gıda ve ihtiyaç maddesi ile 120 çelik afet evi göndereceklerini söyledi. Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit de Kızılayın Düzce'ye yapacağı yatırımlar konusunda bilgi verdi.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 14:19
Abone Ol google-news

Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü Ömer Taşlı, Düzce'deki basın toplantısında, 29 Ekim'de meydana gelen depremin ardından Pakistan'a yardım için hazırlıklar yaptıklarını bildirdi.

Deprem bölgesine uzmanlar göndererek ihtiyaçları belirlediklerini kaydeden Taşlı, şöyle konuştu:
''Pakistan'a ilk etapta 20 tır gıda ve ihtiyaç maddesi ile 120 çelik afet evi göndereceğiz. Tırlar, salı günü bölgeye hareket edecek. Deprem sonrası en fazla ihtiyaç duyulan maddelerin belirlenmesi ve ülkede yolların bozulması nedeniyle bölgeye gönderilecek yardımların nasıl ulaştırılacağı konusunu araştırmak için gönderdiğimiz uzmanlar, raporlarını bize iletti. Bu raporlar doğrultusunda hazırlanan gıda ve ihtiyaç maddeleri ile çelik afet evleri bölgeye ulaştırılacak.''

Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit de Kızılayın Düzce'ye yapacağı yatırımlar konusunda bilgi verdi.

Komit, 8 ilin bağlı olduğu Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi binasının temelinin Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde 12 Kasım'da atılacağını bildirdi.

Muzaffer Komit, ''Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi binası 2 milyon 250 bin YTL'ye ihale edildi. Bu merkezi 17 Ağustos 2009'da tamamlamayı düşünüyoruz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler