Azerbaycan'da yeni hükümet kuruldu

Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı seçiminden sonra kurulan yeni hükümette, sadece Ekonomik Kalkınma Bakanı değişti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından imzalanan ve resmi gazete nitelikli bugünkü gazetelerde yayımlanan kararnameye göre, eski bakan Haydar Babayev'in yerine, Şahin Mustafayev Ekonomik Kalkınma Bakanı oldu.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 14:27
Abone Ol google-news

Azerbaycan'da cumhurbaşkanı seçiminden sonra kurulan yeni hükümette fazla bir değişiklik olmadı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından imzalanan ve resmi gazete nitelikli bugünkü gazetelerde yayımlanan kararnameye göre, eski Ekonomik Kalkınma Bakanı Haydar Babayev'in yerine, daha önce Vergiler Bakan Yardımcılığı ve Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Şahin Mustafayev getirildi.

Daha önce atanan Başbakan Artur Rasizade'nin yardımcılıklarına ise Yakub Eyyubov, Abid Şerifov, Elçin Efendiyev ile daha önce Mülteci ve Zorunlu Kaçkınlardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı olan Ali Hasanov getirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, Ulusal Güvenlik Bakanı Eldar Mahmudov, Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Garayev, İletişim ve Enformasyon Bakanı Ali Abbasov, Vergiler Bakanı Fazıl Memmedov, Adalet Bakanı Fikret Memmedov, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fuzuli Alekberov, Çevre ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hüseyngulu Bağırov, Tarım Bakanı İsmet Abbasov, Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov, Eğitim Bakanı Mısır Merdanov, Sanayi ve Enerji Bakanı Natıg Aliyev, Sağlık Bakanı Oktay Şireliyev, İçişleri Bakanı Ramil Usubov, Maliye Bakanı Samir Şerifov, Savunma Bakanı Sefer Abiyev, Savunma Sanayi Bakanı Yaver Camalov ve Ulaştırma (Taşımacılık) Bakanı Ziya Memmedov yeni hükümette de aynı görevi sürdürecek.
Kabinede üstlendikleri yetki ve sorumluluk bağlamında bakan düzeyine yakın olan çeşitli devlet komitesi başkanlarının da yakında atanması bekleniyor.

Azerbaycan'da hükümet, yürütme erkinin başı olan cumhurbaşkanı tarafından atama yoluyla kuruluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler