Erdoğan'ın da bir hayali var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'ın 5 Yol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı. AKP iktidarının insana hizmeti şiar edinmiş bir iktidar olduğunu belirten Erdoğan, Van'ın ticaret, sanayi, eğitim ve turizm merkezi haline gelmesinin kendisinin en büyük hayali olduğunu dile getirdi.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 13:58
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'ın 5 Yol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı.

AKP iktidarının insana hizmeti şiar edinmiş bir iktidar olduğunu belirten Erdoğan, Van'ın ticaret, sanayi, eğitim ve turizm merkezi haline gelmesinin kendisinin en büyük hayali olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan, Van'ın, Türkiye ve dünyada bir marka haline gelmesi hayalinin ulaşılamayacak bir hayal olmadığını, inanılması durumunda bu hayale kavuşulacağını ifade etti.

Batı bölgeleri ile doğu bölgeleri arasındaki uçurumu ortadan kaldıracaklarını vurgulayan Erdoğan, yatırımlar açısından doğunun ihmal edildiğini, AKP'nin şimdi bu açığı kapatmaya çalıştığını söyledi.

Dünyada ileri düzeydeki ülkelerin halkının, Türk halkından daha ileri zekada olmadığını kaydeden Erdoğan, geçmişte imrenilen bir millet olan Türklerin, şimdi küllerinden yeniden doğduğunu dile getirdi.

Van'a yapılan hizmetlerden örnekler veren Başbakan Erdoğan, gelişen altyapı ile Van'a daha ileri atılımlar yapılmasının mümkün olduğunu kaydetti.

Dünyada yaşanan ekonomik krize de değinen Erdoğan, ''Dünya bir ekonomik krizden geçiyor. Bu uluslararası ekonomi krizden Türkiye, hamdolsun yere sağlam basmak suretiyle bunu en az hasarla atlatacak. Şu anda bunun çalışmasını yapıyoruz'' dedi.

 

Kardeşlik hukukumuzu kimse zedeleyemez

Başbakan Erdoğan, teröre inat şehirlerin sorunlarını çözeceklerini, şehirleri kalkındıracaklarını, insanların mutluluğunu artıracaklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bizim kardeşliğimize asla zarar veremeyecekler. Asla aramıza nifak tohumu ekemeyecekler. Bizim kardeşlik hukukumuz tarihi bağlarla örülmüştür. Kültürel bağlarla çevrelenmiştir. Sağlam medeniyet değerleriyle derinlere kök salmıştır. Kardeşlik hukukumuzu kimse zedeleyemez. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla tüm etnik kökendeki insanımız kardeştir, gönüldaştır, yol arkadaşıdır, kederdaştır.

Benim Kürt kökenli vatandaşım Kürtlüğüyle övünebilir, hakkıdır. Türk kardeşim aynı şekilde Türklüğüyle övünür, hakkıdır. Çerkezi, Gürcüsü aynı şekilde övünür, hakkıdır. Fakat bir şeyi unutmayacağız. Bunların üzerinde bir üst kimliğimiz var. O nedir? Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Nereye giderseniz gidin bütün dünyada da bu böyledir ama bunlar bu işi de saptırmaya çalışıyorlar. Buna da pirim vermeyeceğiz ve buradan taviz vermeyeceğiz. Onun için yola çıkarken bir şey söyledik. Ne dedik? 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik ve 'etnik milliyetçiliğe hayır, bölgesel milliyetçiliğe hayır, dinsel milliyetçiliğe de hayır'. Bunların hepsine hayır diyerek bütünleşerek, bir ve beraber el ele omuz omuza bu yola devam edeceğiz. Eğer biz bir bütün olursak, beraber olursak Allah'ın izniyle her türlü sorunu aşarız, her türlü hedefe birlikte koşarız, her türlü hayali de birlikte gerçekleştiririz.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, aralarında ilköğretim okulları, öğrenci yurtları öğretmen evleri, köy lojmanları, polis evi, engelsiz yaşam merkezleri bulunan 100'ün üzerindeki tesisin açılışını yaptı ve bazı hak sahiplerine TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtarlarını teslim etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler