"Türk Kimliğinden ne istiyorlar"

Türk Ocakları Genel Sekreteri Prof. Dr. Orhan Kavuncu, ''Türkiye'nin üniter yapısını korunmalı ve bu konuda hiçbir taviz verilmelidir'' dedi. Kavuncu, Türkiye Cumhuriyeti devleti içerisinde oluşan ve dışarıdan destekler alan üniter yapının bozulmasına yönelik düşmanca düşüncelerin, Türkiye Cumhuriyetinin varlığını tehdit ettiğini söyledi.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 18:28
Abone Ol google-news

Türk Ocakları Genel Sekreteri Prof. Dr. Orhan Kavuncu, Türkiye Kamu-Sen Adana Temsilciliği Toplantı Salonu'ndaki ''Türk Kimliğinden Ne İstiyorlar?'' konulu paneldeki konuşmasında, günümüzde Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısına ve vatandaşlarının kültürel bütünlüğüne yönelik tehditlerin arttığını söyledi.

Bu duruma karşı; kültürel kimliği, Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlığı gibi bir siyasi kimlikle bütünlüğü ve üniter yapıyı korumak gerektiğini kaydeden Kavuncu, ''Bu konuda hiçbir taviz verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

Bugüne kadar Türklerin siyasi yapılanmalarının başarısının ve devamının söz konusu üniter yapı sayesinde gerçekleştiğini belirten Kavuncu, ''Anadolu'ya gelmeden önce ve geldikten sonra da böyle olmuştur. Birden fazla siyasi yapılanma çöküşlere ve istilala yol açmıştır. Ama insanların bir tek siyasi kimlik etrafında bütünleşmesi, büyük medeniyetler, cihan devletleri ve imparatorlukların çıkmasını sağlamıştır'' diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti devleti içerisinde oluşan ve dışarıdan destekler alan üniter yapının bozulmasına yönelik düşmanca düşüncelerin, Türkiye Cumhuriyetinin varlığını tehdit ettiğini söyleyen Kavuncu, şöyle devam eti:

''Bu durum, gelecekte Türkiye'nin yapabileceği güzel ve büyük işleri, insanlığa verebileceği büyük hizmetleri engelleyecektir. O nedenle, üniter yapıyı bozmaya yönelik her türlü faaliyete karşı Türk Ocakları olarak kanunların bize verdiği haklar çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler