En güzel pazar

Bu sezonun şu ana kadarki en heyecanlı pazarı geldi çattı. Önce Kayserispor - Beşiktaş, sonra Galatasaray - Gaziantepspor... Ligimizin futbol seviyesinde yükselme var mı? Anadolu’dan 2-3 yıl içinde yeni bir şampiyon aday çıkar mı? Murat Ceylan yeni Gattuso mu? Aghahowa Fenerbahçe'ye karşı bulduğu boş alanları Kara Kartal önünde bulunca ne yapacak?

Yayınlanma: 01.11.2008 - 20:36
Abone Ol google-news

‘Yüzyıllık Yalnızlık’ı okuyan Marquez hayranı Tolunay Kafkas, takımının başında ikinci sezonunu yaşıyor ligimizde pek de alışık olmadığımız bir şekilde. Blok halinde oynayabilen bir takım yarattı. TV'lerden yayımlanan maçlarından Süper Kupa finalinin ilk yarısında Paris'te ve Kadıköy’de iki yönlü oynayabilen, heyecan verici bir takım seyrettik. Ali, Aydın, Eren, Toledo’lu ısırgan ve topu etkili kullanan bir savunma, kanatlardan içeri giren Mehmet Eren, defansın arkasına etkili koşular yapabilen Cangele, Aghahowa, Turgay ve takımın ruhu, her şeyi yapmaya çalışan Mehmet Topuz. Fenerbahçeye karşı buldukları boş alanları affetmemişlerdi.

Diğer taraftan Beşiktaş ise alan kapama - daraltma konusunda hiç de iyi sinyaller vermiyor. Futbolcular istekli ama yeni yerlerini (savunma bağlamında) yadırgıyorlar. Bir diğer kapışma da çıkıştaki genç Tolunay’la her daim genç olan, büyük maçlarda şapkadan tavşan çıkarmayı seven ama baskı kuran, çabuk çıkan takımlara karşı yıllardır çare bulamayan Denizli... Beşiktaş'ın işi çok zor.

Efsane orta saha oyuncuları Okan ve Suat'tan sonra oyunu sevenler uzun süre Marco'yla idare etti. Arada Giunti ve Appiah gibi farklı zenginlikler de yaşandı. Mehmet Aurelio'nun İspanya'ya gitmesiyle yeni orta saha savaşçımız kim olacaktı? Ligin ilk haftasını hatırlayanlar sorunun yanıtını vermiştir. Henüz 20 yaşındaki Murat Ceylan, eski bir ODTÜ’lü olan Nurullah Sağlam'ın takımın başında kalması ve  genç oyuncularla ilgilenmesi sayesinde bu yıl patlama yaptı. "Bir takımın en önemli kısmı omurgasıdır" diyen Jose Morinho'ya Sağlam geride Deumi, merkezde Zurita ve Murat Ceylan, önde Tabata ve Beto'yla selam veriyor. Merkezde Ayhan, Meira, Lincoln 3'lüsüyle Zurita, Murat, Tabata'nın 3'lü düellosu nefes kesecek. Kanatlara gelince... Olayın boyutu değişmeye başlıyor. Arda, Aydın, Kewell ve Sabri'nin delici oyununa karşı Erman ve Mehmet Yozgatlı fazla yumuşak kalıyor. Tümüne Galatasaray'ın Sami Yen performansı da eklenince Gaziantepspor'un iddiasını (5. şampiyon olmaya Sıvasspor ve Kayserispor'la birlikte adayım. Belki yarın, belki yarından da yakın...) test etme şansı bulacağız.

Pazar maçları için sabırsızlanıyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler