PC'lerin yarısı virüs kurbanı

Dünyada her gün 200 bin adet virüs bilgisayarları tehdit etmek için üretiliyor. Birçok kişi ve kurum ise hiçbir önlem almadan bu tehditlere maruz kalıyor. Kullanıcılar hem bilgilerini hem PC'lerini kaybedebiliyor.

Yayınlanma: 15.11.2010 - 07:08
Abone Ol google-news

Antivirüs yazılım şirketi ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunluya göre Türkiyede bozulan bilgisayarların yarısı virüslerden kaynaklanıyor. Günde 200 bin adet virüs üretildiğini, bunların ağırlıklı olarak Çin, Uzakdoğu ülkeleri ve Rusya kaynaklı olduğunu anlatan Akkoyunlu, Türkiyenin ise en çok virüs bulaşan ülkelerden olduğunu ifade etti. Akkoyunlu virüslerle ilgili şu çarpıcı açıklamalarda bulundu:

* Dünya genelinde tüketiciler antivirüs programları satın almada tercihlerini arkadaş tavsiyesine göre yaparken, ürünün etkinliği, kullanım kolaylığı ve fiyatı tercihi belirleyen diğer unsurlar arasında yer alıyor.

* Hem Türkiyede hem de dünyada antivirüs programları ağırlıklı olarak erkekler tarafından kullanılıyor. Kullanıcıların Türkiyede yüzde 60.9u, dünyada ise yüzde 51.5i erkek.

* Türkiyede bilgisayar kullanıcıların büyük çoğunluğu bilinçli değil. Eve bilgisayar alınacaksa genelde evin babası alıyor. Birçok kişi bilgisayarın ya da alınan antivirüs programının kullanım kılavuzunu okumuyor.

* Türkiyedeki bilgisayarları en çok online oyunlar tehdit ediyor.

* Virüs tarzı tehditler en fazla Çin, Uzakdoğu ve Rusyadan yayılıyor. Türkiye ise virüs bulaşma konusunda ön sıralarda yer alıyor.

* Türkiyenin duygusal yönü ağır bastığından hasta çocuk için kan aranıyor tarzı spam maillere inanıyor ve onları hemen yayıyor.

* Türkiye antivirüs pazarı 50 milyon dolarlık büyüklüğe sahip.

* Dünyada 135 milyon kişi, Türkiye’de ise yaklaşık 12 milyon kişi ESET ürünlerini kullanıyor.

* İnsanların virüslerden korunmak için bilmedikleri sitelere girmemeleri, lisanslı yazılım kullanmaları gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler