'Bize yeni dünya düzeni gerek'

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "halihazırda dünyayı kontrol eden sistemin artık işlemediğini" söyledi. Küresel mali krize işaret eden İran Cumhurbaşkanı, batmakta olan dünya düzeninin yerine yeni bir dünya düzeni kurulması gerektiğini ve yeni dünya düzeninin ikili ve bölgesel işbirliğini zorunlu kıldığını söyledi.

Yayınlanma: 02.11.2008 - 11:33
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim'i kabulünde yaptığı konuşmada, ülkeler arasında yardımlaşma ve işbirliğini öngören her adımı desteklediklerini belirtti.

"Ekonomik ve kültürel sömürgeciliği, yoksulluğu ortadan kaldırmak ve barışı hakim kılmak için ülkelerin el ele vermesi gerekir" diyen Ahmedinejad, bu konuda hükümetlere önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Küresel mali krize işaret eden İran Cumhurbaşkanı, "Batmakta olan dünya düzeninin yerine yeni bir dünya düzeni kurulması için gereken adımlar atılmalı" dedi.

Ahmedinejad, mevcut şartların güçlü, dinamik ve yapıcı ikili ve bölgesel işbirliğini zorunlu kıldığını söyledi.

Ahmedinejad, Brezilya ve İran arasındaki karşılıklı ziyaretlerin iki ülke ilişkilerini daha da geliştirmede önemli olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler