Ankara'da miting

Ankara'da Halkevleri'nin düzenlediği mitingde, hükümetin icraatları protesto edildi. Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, eğitimden ekonomiye hükümetin pek çok icraatını eleştirdi. Ekonomik krizin sorumlusunun halk olmadığını ifade eden Birol, krizin faturasını da halkın ödemeyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 02.11.2008 - 15:04
Abone Ol google-news

Başkentte Halkevleri'nin düzenlediği mitingde, hükümetin icraatları protesto edildi.
Halkevleri üyeleri, çeşitli sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katılımıyla öğle saatlerinde Dikimevi'nde toplandı. Hükümeti protesto eden çeşitli dövizlerle yürüyüşe geçen grup, Cemal Gürsel Caddesi'ni takip ederek Kolej Kavşağı'na ulaştı. Protestocular, kavşak yakınlarında polis kontrol noktalarında üst araması yapılarak miting alanına alındı.

Burada bir süre daha slogan atan gruba seslenen Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, eğitimden ekonomiye hükümetin pek çok icraatını eleştirdi. Ekonomik krizin sorumlusunun halk olmadığını ifade eden Birol, krizin faturasını da halkın ödemeyeceğini söyledi.

Birol, ''işten çıkarmaların yasaklanmasını, asgari ihtiyaç düzeyinde elektrik, su, doğalgaz ve ulaşımın ücretsiz sağlanmasını, küçük çiftçi borçlarının silinmesini, borsanın kapatılmasını, dış borçların ödenmemesini ve siyasal nüfuz kullanılarak elde edilen servete el konulmasını'' istedi.

Açıklamanın ardından, hiphap ve rep sanatçıları konser verdi. Miting nedeniyle grupların kullandığı güzergahlar yaklaşık 4 saat süreyle trafiğe kapalı kaldı. Kolej metro istasyonu da bu sürede hizmet vermedi. Miting nedeniyle 3 bin 500 polis sabahın erken saatlerinden itibaren mitingin yapılacağı alan ve yürüyüş güzergahlarında görev yaptı.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler