Hedefte Erdoğan mı vardı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Hakkari ve Yüksekova'yı ziyareti sırasında eylem yapmaya hazırlanan PKK'nin bu planının son anda jandarmanın operasyonuyla bozulduğu ortaya çıktı. Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda; 20 kilogram TNT tipi patlayıcı madde, 20 adet el bombası ile 1'i roketatar olmak üzere çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Yayınlanma: 02.11.2008 - 16:16
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Hakkâri'de Yüksekova Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katılmıştı. Erdoğan'ın ziyareti sırasında eylem yapmaya hazırlanan PKK'nin bu planının son anda jandarmanın operasyonuyla bozulduğu açıklandı.

Hakkâri Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı istihbarat çalışmaları sonucu, terör örgütü PKK üyelerinin, 2 Kasım tarihinde vatandaşlara ve güvenlik güçlerine yönelik terörist saldırı hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yapılan çalışmalar sonucu, Yüksekova ilçesine bağlı Karlı köyünde bir eve operasyon düzenlendi.

Aramada, 1 adet roketatar silah, 12 adet roketatar mühimmatı (antitank), 12 adet roketatar sevk fişeği, 20 adet Rus tipi el bombası, 5 kilogram el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 2 adet 7'şer kilogramlık diyafon sistemi ile yapılan patlayıcı madde düzeneği, 20 kilogram TNT tipi patlayıcı madde, 2 adet Kalaşnikof marka piyade tüfeği ile bu silaha ait 8 adet şarjör ve 240 adet mühimmat, 10 adet kütüklük, 2 adet palaska, 8 adet büyük pil ile bol miktarda patlayıcı madde düzeneğinde kullanılan elektrikli fünye, infilaklı fitil gibi malzemeler ele geçirildi.

Açıklamada, bölge halkının huzur ve güvenliği için bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların, aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edeceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler