Hamdolsun demekle olmuyor

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, son günlerde yapılan zamlar nedeniyle yurttaşların daha da fakirleştiğini savundu ve AKP iktidarının ise “hamdolsun” diyerek ve suni gündemler yaratarak toplumu uyutmaya çalıştığını iddia etti. Adıbelli, “Halk giderek yoksullaşmaktadır. AKP iktidarı, yaklaşan yerel seçimler öncesi başlayan bulgur, battaniye, kömür dağıtımlarına da hız vermiştir” dedi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 12:00
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaptığı açıklamada, çalışanlara yüzde 4 + 4 gibi yıllık “komik” bir zammın “reva” görüldüğünü ifade ederek, elektriğe, suya, enerjiye, temel gıda maddelerine yüzde yüzlere varan zamların birbiri ardına geldiğini söyledi. Sadece pirinçe bir yılda yüzde 141 olmak üzere, temel gıda maddelerindeki yıllık ortalama fiyat artışının yüzde 100’lere ulaştığını kaydeden Adıbelli, “Elektrik bir yıl içinde yüzde 65 zamlanmıştır. Doğalgaza dört yılda yüzde 123.5 zam gelirken, 1 Kasım itibari ile yeni zam oranı yüzde 22 olarak açıklanmıştır” dedi. Otomatik fiyatlandırmaya geçen benzinin fiyatının da bir yılda yüzde 20’den fazla arttığına işaret eden Adıbelli, “Açıklanan enflasyon oranının, yaşamsal önem taşıyan elektriğe, suya, enerjiye, temel gıda maddelerine art arda yapılan zamların çok çok altında kalması da yapılan aldatmacayı gözler önüne sermektedir” dedi.

 

Kitlesel işten çıkarmalar başladı

Adıbelli, işsizlik rakamlarının her geçen gün tırmandığını, kamuoyunun ise başka şeylerle meşgul edildiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kitlesel işten çıkarmalar başlamıştır. Son bir yıl içinde açılan her 100 ticari küçük işletmeye karşılık olarak 148 tanesi kapanmaktadır. İşyeri kapanma oranları, son 25 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Tüm bunlar olurken, demokratik kitle örgütlerinden, iş çevrelerinden, vatandaşlardan, basından, muhalefetten yükselen ‘hemen önlem alın’ çağrılarına; ‘hamdolsun’ diyerek, kulak tıkayan AKP iktidarı suni gündemler yaratarak toplumu uyutmaya çalışmaktadır. Halk giderek yoksullaşmaktadır. Küresel sermayenin kurumları olan İMF ve Dünya Bankası’nın talimatlarına harfiyen uyarak, halkı açlığa ve yoksulluğa mahkum eden AKP iktidarı, yaklaşan yerel seçimler öncesi başlayan bulgur, battaniye, kömür dağıtımlarına da hız vermiştir.” Adıbelli, Gelecek güvencesi olmayan bir “sadaka” toplumunun yaratıldığını savunarak, Türk halkının AKP iktidarı tarafından işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa mahkum edildiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler