"Kanun teklifi şov amaçlı"

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili cezaların artırılması konusunda AKP’li kadın milletvekillerinin kanun teklifi vermesini “şov amaçlı” olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 14:18
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, AKP’nin kadın milletvekilleri tarafından geçen hafta TCK’nın cinsel tacizi düzenleyen 105. maddesi üzerinde verilen kanun teklifini değerlendirdi. Arıtman, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili cezaların artırılması konusunda AKP’li kadın milletvekillerinin kanun teklifi vermesini “şov amaçlı” olarak nitelendirdi.

Teklifin çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarını caydırmaktan uzak olduğunu savunan Arıtman, “Çocuklara yönelik cinsel istismar suçu ve cezaları TCK’nın 103’ncü maddesinde düzenlenmektedir. Gerçekten çocuk haklarını koruma, çocuğun cinsel istasmarını önlemek isteniyorsa TCK 103’e kanun teklifi verilmeliydi. Ayrıca benim TCK 103’e verilmiş 2 adet ve TCK 105’e verilmiş kanun tekliflerim çok uzun zamandan beri Meclis’te beklemektedir” dedi. Kanun tekliflerini 1 milyondan fazla kişinin oy vererek desteklediğini belirten Arıtman şunları söyledi: “Bu yasa tekliflerime bugüne değin AKP’li kadın vekillerden herhangi bir duyarlılık ve destek gelmemiştir. AKP’li kadın vekiller şayet gerçekten samimi iseler benim kanun tekliflerime ivedilikle destek olsunlar. Aksi takdirde onları sadece şov yapmakla nitelendirmek zorunda kalırım. AKP’li kadın vekiller ne yazık ki şov amaçlı kanun verme yöntemini sıklıkla kullanmaktadırlar. Bu şovu, samimiyetsizliği, bu ikircikli tavırlarını şiddetle kınıyorum”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler