Yerel medya zirvesi İstanbul'da toplanıyor

TGC ve KAS'ın birlikte bugüne kadar 56 ilde düzenlediği ve 7 bine yakın gazetecinin sertifika aldığı Yerel Medya Eğitim Seminerleri'nin "Geleneksel Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı" yarın Taksim Nippon Otel'de başlıyor.

Yayınlanma: 25.11.2010 - 09:37
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Konrad Adenauer Stiftung (KAS) işbirliğinde düzenlenen ''Yerel Medya Eğitim Seminerleri''nin  10. Geleneksel Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı, yarın saat 09.15’te başlayacak.  61 ilden 100’e yakın cemiyetin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılacağı ''Geleneksel Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı''nın açılış konuşmalarını TGC Başkanı Orhan Erinç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya yapacak. Yerel medyanın sorunlarının ele alınacağı ''Geleneksel Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'' Taksim Nippon Otel’de yapılacak ve iki gün sürecek.
 

7 bine yakın gazeteciye eğitim verildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Stiftung’un 1997 yılından bu yana çeşitli kentlerde düzenlediği 56 Yerel Medya Eğitim Seminerinde 7 bine yakın gazeteciye eğitim verildi. Seminerlerde tartışılan yerel medyanın sorunları, basın özgürlüğü sorunları "Yıl Sonu Değerlendirme Toplantıları"nda bir kez daha ele alınıyor.
 
Bu yıl yapılacak toplantıda açılış konuşmalarının ardından TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in yöneteceği oturumun birinci bölümünde Milliyet gazetesi yazarı ve TGC Basın Senatosu Başkanı Nail Güreli, “Yerel ve Yaygın Medyada Ortak Sorunlar”, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, “Medyada Dün-Bugün-Yarın” konularını aktaracak. Daha sonra konuk konuşmacı Vatan Gazetesi yazarı Okay Gönensin de katılımcılarla bir söyleşi yapacak.
 
Öğleden sonraki ikinci oturumu ise TGC Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto yönetecek. Turgay Olcayto’nun yönettiği ikinci bölümde TGC Hukuk Danışmanı Fikret İlkiz, “Basın ve Hukuk”, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman ise  “Günümüz Koşullarında Gazetecilik, Ajansçılık ve Yerel Basına Yansımaları” konularını katılımcılara anlatacak.

Cemiyet Başkanlarının görüş ve dileklerini aktarması ile ikinci bölüm sona erecek. 27 Kasım Cumartesi günü yapılacak üçüncü bölüm ise saat 09.30’da başlayacak. "Geleneksel Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı", sonuç bildirgesinin okunmasının ardından TGC Başkanı Orhan Erinç’in yapacağı değerlendirme ve kapanış konuşması ile son bulacak.
 

Yerel medya seminerlerinde bugüne kadar ele alınan konular

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Konrad Adenauer Stiftung'un (KAS) birlikte düzenlediği Yerel Medya Eğitim Seminerleri'nde gazeteciler birçok önemli konu ve konuşmacıyla bilgilendiriliyor. “Medya ve Siyaset”, “Medya ve Hukuk”, “Televizyon Haberciliği”,  “Ajans Haberciliği, “Kamera Kullanımı”, “Foto muhabirliği”, “Sağlık ve Medya”, “Eğitim Haberciliği”, “Haber Fotoğrafı Seçiminde Editör Tercihleri”, “Yerel Medyada Planlama ve Görsellik”, “Mizahın Gücü ve Yerel Basında Mizah”, “Yerel Basında Ekonomi Haberciliği ”, “Yerel Medya ve Dil Hataları”  bu konular arasında başı çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler