'En rahat hükümlü Öcalan'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın kötü muameleye maruz kaldığı iddialarını yalanlayarak, "Ceza infaz kurumlarımızda 100 bini aşkın tutuklu ve hükümlü vardır. Bunların önemli bir bölümü hükümlüdür. Bu hükümlüler içerisinde en rahat konumda olan Abdullah Öcalan'dır, terörist başıdır" dedi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 19:44
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Show TV Ana Haber Bülteninde soruları yanıtladı. "DTP'nin provokasyon eylemleri yaşandı. Bu olayların arkasında İmralı ile ilgili iddialar vardı. Neler söylemek istersiniz?'' şeklindeki bir soru üzerine Şahin, terörist başının cezaevinde kötü muameleye maruz kalıp kalmadığıyla ilgili daha önce açıklama yaptığını hatırlatarak, "Ceza infaz kurumlarımızda 100 bini aşkın tutuklu ve hükümlü vardır. Bunların önemli bir bölümü hükümlüdür. Bu hükümlüler içerisinde en rahat konumda olan Abdullah Öcalan'dır, terörist başıdır" diye konuştu.

Terör örgütünün Türkiye'de ''kaos ve iç çatışma'' çıkartmak istediğini belirten şahin ''Beni son derece üzen, TBMM'de grubu bulunan bir siyasi partinin terör örgütüyle son haftalarda adeta özdeş hale gelmesidir'' dedi.

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yarın Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu'na gideceğinin belirtilmesi ve terörle mücadele konusunda bundan sonra neler yapılacağının'' sorulması üzerine, Şahin, Başbakan Erdoğan'la Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda görev yapan bakanlar olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un daveti üzerine Eğirdir'e gideceklerini söyledi.

Şahin, ''Genelkurmay Başkanımız ve Kara Kuvvetleri Komutanımız, terörle mücadelede görevli güvenlik güçlerimizin, askerlerimizin nasıl yetiştiğini, hangi koşulda, hangi düzeyde eğitim aldıklarını göstermeyi arzu ettiler'' şeklinde konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler