Mahkumlardan açlık grevi

Yunanistan'da hükümlü ve tutuklular hapishane koşullarını protesto etmek amacıyla bugün açlık grevine gitti. Mahkumların, hücrelerdeki koşulların ''Ortaçağı andırdığını'' savundukları, ülke hapishanelerinin toplam 7 Bin 500 hükümlü ve tutukluyu barındırabilecek kapasitede olmalarına rağmen, şu anda bu sayının 14 Bin civarında olduğu kaydedildi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 20:35
Abone Ol google-news

Yunanistan'da hükümlü ve tutuklular, ülke genelinde 21 hapishanede mahkumların, ''hapishanelerdeki sağlık hizmetlerinin yoğunlaştırılması ve hücrelerdeki yaşam kalitesinin yükseltilmesi'' talebiyle açlık grevi yapıyor.

Mahkumların, hücrelerdeki koşulların ''Ortaçağı andırdığını'' savundukları, ülke hapishanelerinin toplam 7 Bin 500 hükümlü ve tutukluyu barındırabilecek kapasitede olmalarına rağmen, şu anda bu sayının 14 Bin civarında olduğu kaydedildi.

Hapishanelerde son 10 yıl içinde 57'si 2007 yılında olmak üzere, 377 kişinin çeşitli nedenlerle yaşamını yitirdiği, 5 kişilik hücrelerde 15 ila 18 kişinin tutulduğu da belirtildi. Hasta ve yaşlıların açlık grevine katılmayacakları duyuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler