"Yeni başkanla çalışmaya hazırım"

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD'de yarın yapılacak başkanlık seçimlerini kimi kazanırsa kazansın yeni başkanla son derece yakın bir şekilde çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Ban Ki-mun, göreve geldiğinden bu yana ABD ile BM arasında güçlü ve yakın bir ortaklık kurmaya önem verdiğini belirtti.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 21:59
Abone Ol google-news

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, gazetecilerin ABD'de yarın yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili soruları üzerine, herkes gibi kendisinin de yarını merakla beklediğini ve kim seçilirse seçilsin yeni ABD Başkanıyla son derece yakın bir şekilde çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Ban Ki-mun, göreve geldiğinden bu yana ABD ile BM arasında güçlü ve yakın bir ortaklık kurmaya önem verdiğini belirterek, BM'nin ''kendisine ev sahipliği yapan, en fazla mali katkıda bulunan ve dünyanın en büyük lider ülkelerinden biri olan ABD ile iyi ilişkiler kurmasına öncelik'' verdiğini söyledi.

Ban, bu kapsamda Bush yönetimi ile BM arasındaki ilişkilerin de kendi döneminde daha iyiye ve olumlu bir yöne gittiğini görmekten memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Güney Kore'nin eski dışişleri bakanı olan Ban, 1 Ocak 2007'de görev süresi dolan BM'nin eski genel sekreteri Kofi Annan'dan görevi devralmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler