Ergenekon'a özel spor salonu

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen Ergenekon davasında, duruşma salonunun küçük olması nedeniyle yaşanan sorunun çözümü için start verildi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde, lojmanların yanına hem spor salonu hem de duruşma salonu olarak kullanılacak bina yapmak için harekete geçti.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 08:11
Abone Ol google-news

Asrın davası olarak tanımlanan Egenekon davası, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde ki duruşma Salonu’na sığmayınca, Adalet Bakanlığı kolları sıvadı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, 46’sı tutuklu 86 sanıklı davanın adil yargılanma koşullarını oluşturmak için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne yeni bir duruşma salonu yapılması için çalışma başlatılması talimatını verdiği öğrenildi.

 

Hafta içi duruşma, hafta sonu spor yapılacak

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde, lojmanların yanına hem spor salonu hem de duruşma salonu olarak kullanılacak bina yapmak için harekete geçti. Yaklaşık 10 bin mahkum kapasiteli Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde inşa edilmesi düşünülen spor salonunda hem duruşma yapma, hem de spor yapma imkanı sunulacak. Bakanlık yetkilileri, Ergenekon davasının ardından İstanbul da büyük bir duruşma salonu olan yer sıkıntısının ortaya çıktığını ve bu sorunu kökten çözmek için harekete geçtiklerini açıkladılar. Yapılacak olan spor salonundan, cezaevinde görevli olan personelin ve ailelerinin yararlanmasına da imkan tanınacağını belirten yetkililer, kısa sürede projenin hazırlanıp ihaleye çıkılacağını kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler