Gazetecilerden Tatlıses'e kınama

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, gazeteci Balçiçek İlter'i 23 Kasım'da kaleme aldığı yazısı üzerine "kırarlar o kalemi" sözleriyle tehdit eden şarkıcı İbrahim Tatlıses'i kınadı.

Yayınlanma: 26.11.2010 - 13:10
Abone Ol google-news

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay,12 yaşındaki bir kıza "pavyoncu ağzıyla" seslenen Tatlıses'in, kendisini haklı olarak eleştiren gazeteci İlter'e özür açıklaması göndermesi gerekirken, "kalemini kırmakla" tehdit etmesinin bağışlanamaz olduğunu ifade etti.

Abakay, "Tatlıses bu kabadayılığı ile fazla ileri gitmiş, Balçiçek İlter'in şahsında mesleğimize saldırmıştır. Bu ülkede yazarlara gazetecilere tehdit edenler arasına Tatlıses'in de katılmasını ayıplıyoruz. Keşke İbrahim Bey'in sesi kadar kişiliği de güzel olsaydı. Ama görüyoruz ki ikisi birden her zaman olamıyor" diye konuştu.

Tatlıses'in yapacağı tek şeyin, hem 12 yaşındaki kız çocuğundan hem de Balçiçek İlter'den özür dilemek olacağını söyleyen Abakay, "Gazeteci, TV programcısı meslektaşımız Balçiçek İlter'i, 'kırarlar o kalemi' diyerek tehdit eden İbrahim Tatlıses'i şiddetle kınıyor, mesleğimize ve meslektaşlarımıza saygılı olmaya, medeni olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler