Aliyev yarın Türkiye'ye geliyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak yarın Türkiye'ye gelecek. Ziyareti sırasında gerçekleştirilecek temaslarda, Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkilerinin yanı sıra, Güney Kafkasya'da Ağustos ayından bu yana meydana gelen gelişmeler ile bu çerçevede Türkiye tarafından gündeme getirilen Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisi ele alınacak.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 12:33
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yarın yapacağı ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek.

Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek temaslarda, Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkilerinin gündeminde yer alan konularla birlikte, Güney Kafkasya’da Ağustos ayından bu yana meydana gelen gelişmeler ile bu çerçevede Türkiye tarafından gündeme getirilen Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisinin gelişimine yönelik perspektifler ele alınacak. Aliyev, ayrıca TBMM’ye hitaben bir konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı Aliyev ziyareti sırasında, Ankara’da Haydar Aliyev’in isminin verildiği sokağın açılışını da yapacak.

Açıklamada, sözkonusu ziyaretin, Azerbaycan’da 15 Ekim 2008 günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Aliyev’in ikinci kez göreve gelişinin ardından yurtdışına yapacağı ilk Devlet Ziyareti olması bakımından önem taşıdığı ifade edilerek, Cumhurbaşkanı Gül’ün göreve seçilmesinin ardından ilk yurtdışı resmi ziyaretini Azerbaycan’a yaptığı hatırlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler