Avrupa'da kar alarmı verildi

Fransa'nın iç ve doğu bölgelerinde soğuk hava ve kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkilemeye başladı. İtalya'da ise Meteoroloji Departmanı tarafından bir süredir uyarısı yapılan kar yağışı, ülkenin kuzey yarısında akşam geç saatlerden itibaren başladı.

Yayınlanma: 26.11.2010 - 16:08
Abone Ol google-news

Meteoroloji İdaresi, 9 bölgede soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle sürücülerin dikkatli olmasını ve gerekmediği takdirde trafiğe çıkmamalarını istedi.,

Paris'e, yılın ilk karı akşam saatlerinde düşerken, soğuk hava başkentte etkisini hissettiriyor.

Haute-Vienne, Correze, Creuse, l'Aveyron, le Cantal, le Lot, la Charente, la Dordogne, la Vienne, meteoroloji tarafından soğuk hava ve şiddetli kar yağışına karşı alarm verilen bölgeler arasında yer alıyor.

Ülkenin Atlantik Okyanusu'na bakan batı sahillerinin de şiddetli rüzgarın etkisi altında kaldığı bildirildi.

 

İtalya kara teslim

Meteorolojiden günlerdir yapılan duyurulara karşın yurttaşların kar yağışına hazırlıksız olmasını "sorumsuzluk" olarak nitelendiren yetkililer, yolda kalan çok sayıda aracın çekilmesi ve meydana gelen trafik kazaları nedeniyle trafikte yoğun sıkışıklık yaşandığı, özellikle akşam saatlerinde yoğunluğun daha da artacağını belirterek, "Mecbur kalmadıkça arabalarınızı kullanmayın" çağrısında bulundu.

Gece geç saatlerden itibaren kar temizleme çalışmalarına başlanması da yetmedi ve yoğun kar yağışı nedeniyle otoyolların bazı bölümleri ulaşıma kapandı.

Başta Milano Malpensa Havaalanı olmak üzere, uçak seferlerinde de aksamalar yaşandı. Tren seferlerinde de yoğun aksaklık görüldü.

Ülkenin kuzey yarısı kar yağışıyla boğuşurken, güney bölgelerde de şiddetli yağmur ve rüzgar etkili oldu. Rüzgarın özellikle kıyı şeridinde etkisini arttıracağı belirtildi.

Kıyı kesiminin adalarla bağlantısı kesilme noktasına geldi. Olumsuz hava koşullarının yarından itibaren etkisini azaltması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler