Davutoğlu, ABD yolcusu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere, 27-30 Kasım 2010 tarihleri arasında ABD'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Yayınlanma: 26.11.2010 - 17:27
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakan Davutoğlu'nun söz konusu ziyaretinde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas E. Donilon ile görüşmesi, başta ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör John Kerry olmak üzere, ABD Kongresi üyeleri ile biraraya gelmesinin öngörüldüğü ifade edildi. Davutoğlu'nun Vaşington'da muhtelif düşünce kuruluşlarında çeşitli faaliyetlere de katılacağı belirtilen açıklamada, Georgetown Üniversitesi'nde öğrencilere hitap edecek Bakan Davutoğlu'nun, Türk ve Amerikan basın mensuplarıyla biraraya geleceği bildirildi.

Sözkonusu temas ve görüşmelerde, iki ülkeyi ilgilendiren ikili, bölgesel ve küresel konularda görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedilen açıklamada, "Sayın Bakanımız ayrıca uluslararası ilişkiler alanında dünyanın en saygın dergilerinden biri olan "Foreign Policy"nin "En Önemli 100 Küresel Düşünür" listesinde yer almış olup, bu çerçevede anılan dergi tarafından düzenlenecek törene de iştirak edecektir. Sayın Bakanımız, Vaşington'daki temaslarının ardından, 1-2 Aralık 2010 tarihlerinde Astana'da düzenlenecek AGİT Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'a geçecektir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler