YTÜ'de 2 öğrenci okuldan uzaklaştırıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde geçtiğimiz ekim ayında türban karşıtı afiş asan ve sağ görüşlü öğrencilerin saldırısına uğrayan öğrenciler hakkında açılan soruşturmada 2 öğrenci okuldan uzaklaştırıldı. Kararı protesto eden öğrenciler, "YTÜ gericilerin yanında yer alarak öğrenci ve bilim düşmanı tablosunu pekiştirmiştir" dediler.

Yayınlanma: 26.11.2010 - 18:06
Abone Ol google-news

Beşiktaş’taki YTÜ ana giriş kapısı önünde “Üniversitelerde baskılara ve yasaklara son. Eğitim hakkımızı istiyoruz. Cezalar geri çekilsin, sınav hakkı tanınsın” pankartı açan öğrenciler,“Eğitim hakkımız engellenemez”, “Soruşturmalar geri çekilsin”,“Eşit, parasız bilimsel eğitim” sloganları attılar. Burada öğrenciler adına açıklamayı okuyan İpek Bozkurt, üniversitede geçtiğimiz ekim ayında türban karşıtı afiş asan TKP’li öğrencilere yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından 21 öğrenci hakkında “okulun güvenliğini tehlikeye düşürdüğü” iddiasıyla dava açıldığını anımsatarak,“Önce afişleri nedeniyle tehdit edilen, ardından özel güvenlik birimlerinin ve çevik kuvvetin saldırısına uğrayan öğrencilerin mağdur olduğunu kabullenmek zorunda kalan YTÜ idaresi bu engellemeyi kaldırmış ancak daha sonra öğrencileri düzmece soruşturmalarla cezalandırmıştır. Arkadaşlarımızdan Mahir Bektaş 1 hafta, Özgür Keskin ise 2 hafta okuldan uzaklaştırılmıştır. Ayrıca geçtiğimiz dönemden uzaklaştırma cezası bulunan ve dönem başında sona eren Dilbirin Acar da okula alınmamaktadır. YTÜ öğrenci ve bilim düşmanı tablosunu pekiştirmiştir” dedi. 600’ü aşkın öğrencinin ve öğretim görevlisinin destek verdiğini keydeden Bozkurt, “Biz mücadelemizde yalnız olmadığımızı biliyoruz.Yaşadığımız bu sorunların bir sistem sorunu olduğunu ve ortak olduğunu görüyoruz. Bu sorunların çözümünde tüm öğrenci arkadaşlarımızla dayanışma içinde olacağız” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Doçent doktor Gaye Yılmaz üniversite öğrencilerine kapı önünde “Neden, nasıl, ne için direniş” başlıklı ders verdi.

(Fotoğraf: VEDAT ARIK)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler