Yağışa dikkat

Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri ile Batı Akdeniz'de görülecek yağışların; İstanbul'un Avrupa Yakası ile Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sıcaklar kuzey ve batı bölgelerinde 2 ila 4 derece artarak, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Yayınlanma: 27.11.2010 - 07:05
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri ile Batı Akdeniz'de görülecek yağışların; İstanbul'un Avrupa Yakası ile Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. İç ve batı bölgelerimizde etkili olan rüzgarın, İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege Kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Sıcaklar kuzey ve batı bölgelerinde 2 ila 4 derece artarak, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar yurt genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu, Batı ve Orta Akdeniz Akdeniz, Güney ve İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege Kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.
 

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yağışların; İstanbul'un Avrupa Yakası ile Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını vb.) tedbirli olunması isteniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden İç Anadolu, Batı ve Orta Akdeniz, Güney ve İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/saat), İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege Kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek (Ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz zehirlenmesi vb.) olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

 

Kumluca'da şiddetli yağış

Antalya'nın Kumluca ilçesinde önceki gece meydana gelen su baskınlarıyla ilgili hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Kumluca Kaymakamı Salih Işık, önceki akşam etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen su baskınlarıyla ilgili hasar tespit çalışmalarının ilk bölümünün tamamlandığını söyledi. Su baskınlarının 4 köy ve 6 mahallede etkili olduğunu vurgulayan Işık, su baskınlarının afet kapsamında olmadığını belirtti.

Işık, ''Kumluca'da önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sonrası 4 köy ve 6 mahallemizde su baskınları meydana geldi. Su baskınıyla ilgili yapılan hasar tespit çalışmalarında 57 çiftçimize ait 247 dekar tarım arazisi, bir vatandaşımıza ait 190 kovan arı, bazı vatandaşlarımızın evleri ve iş yerlerinde zarar olduğunu tespit ettik'' dedi.

Kumluca Tarım ilçe Müdürü Erdem Erman da su baskınlarının afet kapsamında olmadığını bundan dolayı vatandaşlara herhangi bir yardımının söz konusu olmadığını söyledi. Sel, hortum, dolu gibi zararların sigorta kapsamında olduğunu vurgulayan Erman, tarım sigortası priminin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler