Kenya'da yağmur değil, Obama duası

Kenyalılar, kökeni Kenya'ya dayanan ABD Başkan adayı Obama'nın seçimleri kazanması için dua törenleri düzenliyor. Kenyalı bir baba ile Kansaslı beyaz bir annenin oğlu olan Barack Obama, seçimleri kazanması halinde Amerika Birleşik Devletleri'nin 200 yıldan fazla olan tarihindeki ilk Afro-Amerikan başkan olacak.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 08:53
Abone Ol google-news

ABD Başkanlık seçimlerinde, Kenyalı bir baba ile Kansaslı beyaz bir annenin oğlu olan Demokrat Parti adayı Barack Obama'nın, seçimleri kazanması için Kenyalılar toplu dua törenleri düzenliyor. Seçimleri Obama'nın kazanması halinde de kutlamalarda boğa kurban edilecek.

 

Obama'nın Afrika'daki etkisi

2004 yılında ABD Senatosu'na seçilen Obama, Afrika'nın doğusundaki ülkelerde 'rock yıldızı' muamelesi görüyor. Bebeklere onun ismi veriliyor, pop şarkıcıları onu öven şarkılar besteliyor. Pazar günü Kenya'nın başkenti Nairobi'de Obama Muzikal'i bile açıldı.

Birçok Afrikalı, Obama'nın seçimleri kazanması durumunda, Afrika'da ABD destekli kalkınma projelerinin artacağını ve dünyanın en yoksul kıtasında yaşam koşullarının biraz olsun iyileşeceğini umuyor. Uzmanların Obama'nın Afrika için çok etkili olamayacağı yorumlarına karşın Obama'nın üvey kardeşi Abongo Malik Obama, "Kardeşim Afrika'daki kalkınmayı doğrudan etkileyemese bile, Obama'nın seçimi kazanması, onun arkasında durduğu değerlere inanan Afrikalılar için bir umut olacak ve onları koşullarını iyileştirmek için harekete geçirecektir" diye konuşuyor. 



 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler