CHP'den DHMİ Genel Müdürü hakkında suç duyurusu

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi ile Mersin Milletvekili Öztürk, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve DHMİ eski Genel Müdürü Mahmut Tekin hakkında ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak suretiyle, TCK'nın 235 ve 257. maddelerine muhalefet etmekten dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 27.11.2010 - 10:35
Abone Ol google-news

Başvurunun gerekçesinde; 2007 yılında DHMİ tarafından yapılan Antalya Havalimanı I ve II. Etap Dış Hatlar Terminalleri, CIP, İç Hatlar Terminali ile Mütemmimlerinin İşletme Haklarının Kiralanmak Suretiyle Verilmesine ilişkin ihaleye fesat karıştırıldığı belirtilerek, şöyle denildi: "Antalya Havalimanı I ve II. Etap Dış Hatlar Terminalleri, CIP, İç Hatlar Terminali ile Mütemmimlerinin İşletme Haklarının Kiralanmak Suretiyle Verilmesi ihalesine ilişkin olarak imzalanan sözleşme ihale şartnamesine çok açık bir şekilde aykırıdır. İdarenin sözleşme imzaladığı şirket paravan şirkettir. Ortaya konulan bilgi ve delillerle göre şartnameye aykırı sözleşme imzalayan dönemin DHMİ Genel Müdürü Mahmut Tekin ile Genel Müdür Yardımcısı (şimdiki Genel Müdürü) Orhan Birdal, TCK'nın 235/1,2-a/1. maddesine göre 'ihaleye fesat karıştırma', 257. maddesine göre 'görevi kötüye kullanma' suçlarını işlediği kanaatine ulaşılmıştır."
 

Kamu davası açılması talep edildi

Suç duyurusunda; ihaleye fesat karıştıran ve görevlerini kötüye kullanan şüpheliler hakkında, TCK'nın 235 ve 257. maddelerine muhalefetten dolayı kamu davası açılması talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler